Search This Blog

Tuesday, December 20, 2011

IKHLAS



IKHLAS (SINCERITY OR PURITY OF INTENTION)
Ikhlas has been interpreted as being upright, sincere, and pure; being distant from show and ostentation in one’s intention and conduct; and being closed to whatever clouds or fouls the heart. Purity of intention, straightforwardness in thought, pursuit of no worldly purposes in one’s relationship with God, and loyalty in servanthood to God are also included here.

Ikhlas requires that one pursue nothing worldly while worshipping and obeying God, that one fulfills the duty of servanthood only because God orders it, and that one remains silent concerning any personal experiences of God’s special treatment and special gifts and seek only His approval and pleasure.

Sincerity is one of the most significant qualities of those most faithful or loyal to God; loyalty is regarded as a source, and sincerity as a sweet water originating from it. The most eloquent of humanity, upon him be peace and blessings, declared that one who drinks uninterruptedly from this water for forty days will find channels of wisdom opened from his or her heart to his or her tongue, and that such a person will always speak wisdom.

Loyalty or faithfulness is the primary attribute of Prophet-hood, and sincerity is its most lustrous dimension. Sincerity is innate in the Prophets; all other people try to obtain it during their lifetime. Among them, for example, the Qur’an describes the Prophet Moses as one made sincere (19:51).

Faithfulness and sincerity were as intrinsic and essential to the Prophets as air and water are to the lives of those who communicate the Prophets’ message to others in every age. In addition, they were the Prophets’ most important sources of power. The Prophets were convinced that they could not take one step forward without sincerity, and the representatives of the cause of Prophethood must believe that they will be able to achieve nothing without it. Faithfulness and sincerity are two wings or two deep oceans extending from Divine Favor and Grace to an individual’s heart. One who can sail in these oceans or fly with these wings will reach the destination, for they are under God’s protection. God values that which is done to please Him, regard-less of its apparent size or importance, not the quantity of deeds. Therefore, He values a small deed done with sincerity over many deeds done without sincerity.

Sincerity is an attitude of the heart, and God views an individual according to his or her heart’s inclination. The Prophet, upon him be peace and blessings, declares: Assuredly, God does not consider your bodies, nor your appearances. Rather, He considers your hearts. Sincerity is a mysterious Divine credit granted to those who are pure-hearted in order to increase what is little and to deepen what is shallow, and to give finite (limited) worship infinite reward. One can use it to purchase the most valuable things in the markets of this world and the next, for it is esteemed, welcomed, and respected where others suffer great misery. This mysterious power of sincerity caused God’s Messenger, upon him be peace and blessings, to declare: Be sincere in your religion; little work (with sincerity) is enough for you, and: Be sincere in your deeds, for God only accepts what is done with sincerity.

If we consider a deed to be a body, sincerity is its soul. If a deed represents one wing of pair of wings, sincerity is the other. A body without soul is of no worth, and nothing can fly with only one wing. How fine are Mawlana Jalal al-Din al-Rumi’s words:
You should be sincere in all your deeds,
So that the Majestic Lord may accept them.
Sincerity is the wing of the bird of the acts of obedience.
Without a wing, how can you fly to the abode of prosperity?
The following words of Bayazid al-Bistami are also very apt:
I worshipped my Lord for thirty years with all my strength. Then I heard a voice saying: O Bayazid! The treasures of God Almighty are full of acts of worship. If you intend to reach Him, see yourself as small at the door of God and be sincere in your deeds.

For some, sincerity involves hiding from others when per-forming supererogatory deeds and avoiding all show and ostentation. For others, it means that whether one is or is not seen while performing religious deeds is not important. Still for others, it means being so involved in worship or religious deeds in consideration of God’s pleasure that one does not even remember whether one should be sincere or not.

Self-supervision is an essential dimension of sincerity, and a truly sincere person does not consider any possible spiritual pleasure that may be derived, or speculate upon whether it will ensure entrance to Paradise. Sincerity is a mystery between God and a servant, and God puts it in the hearts of those He loves. One whose heart is awakened to sincerity does not worry about being praised or accused, exalted or debased, aware or unaware of deeds, or being rewarded. Such a person does not change, and behaves in the same way in public and in private.

Wednesday, December 14, 2011

Berlalunye musim LURUH...



aaahhhh...begitu pantas masa berlalu...
tanpa ku sedari dah 6bulan aku berada di bumi asing ini...
dan, lagi 6bulan, aku akan pulang ke tanah air tercinta ku....


begitu pantas masa berlalu..
tanpa kusedari, musim Luruh sudah berakhir...
tiada lg daun2 kuning berguguran...
yang tggl cuma dahan2 botak tanpa daun.....


cpt kan masa berlalu....
kita hampir tiba ke penghujung tahun 2011...
Alhamdulilah, tiada dugaan yg berat sepanjang tahun niii....
semoga tahun depan lancar selancarnye seperti tahun ini... :)


pokok botak

sunset seawal 4.30ptg

home sweet home

celebrate new year di Las Vegas cam menarik jugak kannn :)

Thursday, December 08, 2011

LIFE is WONDERFUL if we know how to appreciate it :)




Life is indeed difficult, partly because of the real difficulties we must overcome in order to survive, and partly because of our own innate desire to always do better, to overcome new challenges, to self-actualize. Happiness is experienced largely in striving towards a goal, not in having attained things, because our nature is always to want to go on to the next endeavor. by Albert Ellis, Michael Abrams, Lidia Dengelegi




Enjoying one of the wonderful scenery in my life. :)





Life is full of surprises and and serendipity. Being open to unexpected turns in the road is an important part of success. If you try to plan every step, you may miss those wonderful twists and turns. Just find your next adventure-do it well, enjoy it-and then, not now, think about what comes next.


Your time is limited, so don't waste it living someone else's life. Don't be trapped by dogma, which is living with the results of other people's thinking. Don't let the noise of other's opinions drown out your inner voice. And most important, have the courage to follow your heart and intuition. They somehow already know what you truly want to become. Everything else is secondary. by Steve Jobs 

Thursday, December 01, 2011

hukum pokok krismas



HAKIKAT POHON KRISMAS ITU :
Pohon/pokok Krismas ( Christmas Tree ) itu ialah pokok yang kita namakan sebagai “ Pokok Pain “ ( Pine ) . Manakala orang-orang Arab menggelarnya pokok pain itu sebagai  “ Syajarah As- Sonawbar “نَوْبَر 
Asal-usul pokok pain ini dijadikan sebagai “ pokok Krismas “ yang disucikan oleh orang-orang Kristian adalah merupakan adat kuno masyarakat Jerman. Kisahnya , di zaman dahulu tatkala Jerman diliputi oleh salji yang tebal, masyarakatnya mendapati banyak pokok dan pohon yang mati kecuali pokok pain itu. Masyarakat Jerman Kuno menganggap bahawa matinya kebanyakan pohon / pokok itu adalah disebabkan oleh “ gangguan “ roh-roh jahat “ daripada hantu-syaitan. Lalu , mereka pun membawa balik ataupun menanam pokok / pohon itu di dalam rumah-rumah agar pokok / pohon itu berupaya mengusir “ gangguan-gangguan “ jahat daripada rumah mereka.

Pokok yang meruncing di atasnya itu kemudiannya – di zaman moden – dihiasi pula dengan lampu kelip-kelap , kad-kad ucapan dan sebagainya, demi memeriahkan lagi perayaan Krismas mereka. Di samping itu, di zaman kini juga sudah ada pohon Krismas tiruan .
Selain itu , pokok / pohon tersebut juga ditanam di kawasan luar rumah / sekolah sebagai hiasan dan tidak kurang juga sebagai tanaman pelindung ( pokok pain yang besar ) . Ini dapat kita lihat sendiri , khasnya di kawasan-kawasan sekolah.
HUKUM BERKAITAN POKOK / POHON KRISMAS ITU 
“ Pokok Krismas “ itu asalnya ialah Pokok Pain. Bezanya dengan Pokok Pain ialah pokok pain tidak mempunyai sebarang lampu kelip-kelap dan kad-kad ucapan serta tidak pula disucikan untuk beribadah. Manakala pokok Krismas pula ialah pokok pain yang dihiasi dengan lampu kelip-kelap , kad-kad ucapan dan dipercayai pula mempunyai kuasa dan semangat yang dikaitkan dengan kepercayaan ( Aqidah ) masyarakat Kristian .
Oleh itu , jika seseorang itu menanam ataupun menghiasi rumahnya dengan pokok itu ( Pokok Pain ) , sama ada dengan tujuan sebagai pohon hiasan ataupun pohon pelindung ( daripada cuaca yang panas ataupun angin yang kuat ) , maka TIDAKLAH MENGAPA ( tidaklah berdosa ) .
Jika ianya dijadikan sebagai satu ritual ibadah ( Pokok Krismas ) , ataupun dipercayai ianya mempunyai kuasa untuk menghalau hantu dan mambang , maka kepercayaan ini ->TIDAKLAH BERASAL DARI ISLAM , MALAHAN IANYA ADALAH SATU KHURAFAT KAUM KRISTIAN YANG BERASAL DARIPADA JERMAN KUNO !.
Jika ianya sengaja dihiasi oleh umat Islam itu sendiri di dalam rumah-rumah mereka dengan lampu kelip-kelap ataupun dengan kad-kad ucapan, tanpa adanya sebarang niat untuk meniru-niru tatacara ibadah kaum Kristian -> MAKA PERBUATAN ITU TIDAKLAH SEPATUTNYA DILAKUKAN . Bukankah masih banyak cara untuk menghiasi rumah selain daripada meniru-niru cara masyarakat Kristian itu !? . 
Seseorang isteri yang kerap-kali menghiasi rumahnya , khasnya ruang dalaman rumah ( interior ) , tentu akan mendapati bahawa bukannya senang untuk menghiasi rumah dan mengemasnya agar sesuai dengan cita-rasa ahli-ahli rumah itu , khasnya suaminya. Lantaran itu, bukanlah sedikit masa yang diperlukan oleh seseorang itu untuk mencari ide dan melaksanakannya. ( Dan masa untuk itu tentu akan semakin tidak ada bagi wanita-wanita moden yang sibuk berkerja walhal si suami sendiri mampu menanggung kos hidup dengan mewah ! ) . Walaupun begitu, bukankah lebih baik agar tidak kita terikut-ikut dengan gaya masyarakat Kristian di dalam hal mengemas rumah sehingga perlu kita bertaqlid 100% dengan cara mereka dan sampaikan pokok Krismas pun mahu kita jadikan hiasan rumah !? .
Menghiasi rumah memanglah satu tuntutan agar jiwa para penghuninya aman dan tenteram . Dan ianya pula merupakan salah-satu kewajipan si isteri sebagai salah-cara mengekalkan kerukunan rumah-tangga dan menambat hati si suami. Namun , itu bukanlah alasan untuk dibolehkan sebarang hiasan yang ada kaitannya dengan agama-agama selain Islam sbg mana halnya Pokok Krismas itu.
Kalau hendak ditanam juga, tanam sahajalah pokok Pain itu di luar rumah ataupun di dalam rumah. Tapi , jangan pula ianya dihiasi dengan hiasan-hiasan yang biasa digunakan oleh masyarakat Kristian. Kita bimbang, tujuan asal untuk hiasan itu boleh bertukar pula dengan perasaan bermegah-megah dengan tatacara kehidupan Kaum Kristian .
 Umat Islam perlu mengekalkan identiti, jati-diri dan keperibadian mereka. Jangan sampai “ terjajah ‘ lagi !!! . 



*suka tgk dorang decorate umah2 dorang ngan lampu lip lap n pokok krismas...cam suasana hari raya lakk..yela...aritu, tak dpt tgk pelita kt luar umah masa Raya arituu..kali ni, bole tgk lampu lip lap yg cntik nk sambut krismas....*

*suka jugak tgk bnda2 kecik yg gantung2 kt pokok krismas tu...sgt2 comel...dan, ada satu tmpt tu, dorang jual hiasan cam satu town kecik ngan pokok pine, ngan saljinye, ngan org2nye....cam comel je....nk wat hiasan kt umah laa..(takde niat lain, tp sebagai hiasan je).. :)



Wednesday, November 30, 2011

sejuk..sesejuk salji di mount hood...

haishhhh..lama gile tak coret2 kt blog niii...


bukan apa..byknye keja kt opis tu..kena fokus tui2..br leh wat ngan jayanye....


haishhh...nape selalu sgt selsema niii..musim ek...tak pun, sbb sgt2 sejuk....haishhh..tak tahn la sejuk kt sini....sgt2 sejuk...


tp, dpt main salji mmg best..walaupun hujan lebat aritu...hehehhee


Thursday, November 24, 2011

nk jiwang2 bole??



i dropped a tear in the ocean, when its found, is when I'll stop loving you.....

*take this while my trip to the Cannon Beach, Oregon*





*nobody know i dropped a tear in the ocean, because I don't want you to know I still loving you"

Thursday, November 17, 2011

my new hobby!!! XBOX 360



guess what??? i just got my XBOX 360 + Kinect last week...yip yip HOoray!!!!


almost every night i played it.. :) my target is to get healthy body as well as maintain the slimness of my body...cewaahhh...kekonon je tuu...tgkla sampai bile bole bertahan kann...


best sgt2 main game nii...da game that i prefer da most is DANCING game....dance sorang2 n gelak sorang2..hahaha...selain dpt enjoy sorang2, dpt jugak kuarkan peluh kan...maklumlah skang ni, musim sejuk je....peluh tak kua lgsg....so, ngna main game niii, dptla burn calorie seketul-2....


next game that i played was EVOLVED YOUR SHAPE game....game ni best jugak sbb kite tak yah nk kua umah kalo nk exercise niii...siap ada personal training lg....kite just ikut je apa yg org tu wat...game ni sgt2 canggih ok!! dia bole measure kite punye height, length of our arm, leg....segala bagai laa....sume dia bole wat....yg lawak sekali bile tgk muka buruk masing2 bile dia capture our photo....hahaha....sgt2 canggih ok!!!
dan, tiap2 mlm aku selalu wat TAI CHI....best giler...rasa tenang je sesuwai ngna music n tmpatnye... :)


kat mesia da kua ke lom ek....aku tak sure sgt....tp, kt sini, mmg da lama kua...dan aku beli game ni masa deal yg sgt2 best....usd299 for 4G XBOX dan dpt usd100 giftcard from amazon....so, that means. usd199 je laaa kann... :)


mggu depan, black friday lakk..byk bnda yg super duper cheap...tp, kena cepat la....dan, sure org berebut2....haishhh...tgkla bnda apa yg bole digrab nnti....


yg pastinye, XBOX mmg COOL.....COOLest game ever... :)




XBOX different from PS3 --> sbb main game tak yah guna controller or remote..just guna satu badan....dia ada KINECT sensor yg dpt detect our body...
XBOX different from WII  --> nk main WII kena hold itu controller supaya dpt detect our movement...but, for XBOX, it already have KINECT sensor.....


n one more thing, satu famili bole main game niii....merapatkan lagi silaturahim sesama umat...hehehehe

*sgt2 cool...jom beli!!!

Saturday, November 12, 2011

Kisah raya ku di perantauan....

Salam Aidiladha utk sume.... :)


lambat benor aku wish utk korang2 sume ye....haishhh.....mggu yg sgt2 busy....so, dah takde masa nk layan blogging niii....arini, da jumaat, so agak lega sket laaa....walaupun ada byk lg keja yg belum siap....haishhh....(tak baik mengeluh ye...)


so, pagi Aidiladha yg lepas, Alhamdulillah, syukur pada Ilahi, aku diber kesempatan menyambut hari lebaran ini ngan penuh sederhana tapi bermakna...memandangkan hari ahad tu bermulanya day light saving...agak rush hour la utk ku...nk tau apa tu day light saving..maksudnye, mlm tu aku dpt tdo lama...extra satu jam...hahahha....


paham tak?? tak pham lg ek....makanye masa diawalkan satu jam....kalo ikut jam manual, contohnye jam menunjukkan pukul8 pagi...tp, sebenarnye br pukul7 pagi...hehehe....tp, pg tu, bgn dr tdo..aku agak blur...tgk jam kt handset..yup..dah pukul 7pagi...tp, tak sure handset ada auto daylight saving ke tak....terus ON laptop...ye, waktu sama ngan jam handset...tp, bile tgk jam tgn, of kosla tak berubah....dah pukul8 pagi....hehe...camtu la story utk daylight saving...dan, waktu solat skang ni, diawalkan sejam drpd hari Sabtu...haishhh...susah oo..skang ni nk solat....pkl4.50ptg da msk Magrib....Asar lgla awl, pkl 2.30 da masuk....so, bayangkan camne aku kena blk umah n solat....haishhh...cobaan utk aku disini.....tp, kalo posa waktu ni. mmg best laaa.....jom kite posa esok!!!!


alkisahnye di pagi raya, (br nk cite..hehe)..terlambt sampai ke tmpt solat..bukan aku yg lmbt..tp, org lain...dan, terlupa lak nk bw jaket yg super tebal...apa lagi....tergedik2 la dlm kesejukan pagi tuuu....dah, lambat, parking pun da full....terpaksa parking kt tmpt yg sgt sgt jauh....


nsb baik, smpat solat....tp, tak sempat dgr takbir raya....lepas solat..br kesempatan jmpa org2 melayu yg lain...jmpa geng2 melayu ni mmg best....hingaq tak igt.....hahahhahaha...


dalam tmpt solat...Umat Islam drpd pelbagai negara, bangsa dan pelusuk dunia

kwn baru dan kawan lama.. :)

aku tak bw bj kurung..so, terpaksala pakai bj yg ala2 bj kurung....dan, sweater itu tak cukup tebal..sgt2 sejuk pagi tu..

gathering utk org2 Melayu - Malaysia n Indonesia..tp, yg ramai nye org Indonesia je..org Malaysia...5 org je....


Itulah kisah rayaku di perantauan...ALhamdulilah, aku ditemukan ngan org2 yang baik...syukur sgt2 tuuu...malam tu, aku wat open house kt umah aku...penuh ngan umat2 non muslim....nnti, aku cite lain ye.... :)


Salam Aidiladha utk sume.... :)

Wednesday, November 02, 2011

kim kardashian bercerai lepas 72 hari berkahwin....haishhh...

terkejut jugaklaaa....aku br nk review pasal wedding dorang yg grand giler arituu...haishh..tak sempat nk post lg, da bercerai lakkk...mcm2 la omputih niii....dorang kawen bulan 8 aritu...dan, cite pasal wedding dorang still ada lg kt TV nii....haishhh...

aku ikut cite cinta dorang ni...dorang wat realiti tv..so, aku tau la camne dia mula2 bercinta, dan camne si Kris tu propose si KIm...mmg sgt2 romantik gituu..aku tgk sorang2 kt umah terjerit2 gituuu...sgt2 sweet ok....

tp, mmg laa...kata nk msk tv, sure wat betui2 kann...yg cntik2..yg sweet2...sure da ada skrip masing2...tak tau real ke tak kannn....haishhhh.....

tak caya lak aku....korang caya takk....baca kt sini la ye...
http://news-briefs.ew.com/2011/10/31/kim-kardashian-divorce/



suka giler ngan dress niii....tp apakan daya dress cntik2 pun tak semestinye bole happily ever after kann....haishhh

ni family Kardashians....satu famili mmg berlakon dlm realiti tv keeping with Kardashians..one of my fav show here....takde keja kann...

her second dress for first dancing with Kris

third dress for cake cutting....

apa2pun, aku mmg terkejut giler bile dgr berita niii...rasanye byk ari tak tgk berita niii...hehe....
pelik tui laaa...kawen 72 hari je da bercerai....
haishhhh....artis..artis...hollywood..hollywood....

Asma Ul Husna


one of my non muslim ask me about this....waaaa..99 names....byk kann....Allah hu Akbar....Allah Maha Besar...

Allah The God. The only one Almighty. He alone is worthy of worship.
Al-Mubdi The Originator. He who creates all creatures initially without matter or model.



Al-Adl The Just. He who is Equitable.
Al-Mughni The Enricher. The Sufficer.


Al-Aakhir The Last.
Al-Muhaymin The Guardian. He who watches over and protects all things. (Helper in Peril)


Al-Afu The Pardoner. He who pardons all who sincerely repents.
Al-Muhsi The Appraiser. He who knows the number of every single thing in existence, even to infinity.


Al-Alim The Knower of All. He who has full knowledge of all things.
Al-Mu'id The Restorer. He who recreates His creatures after He has annihilated them.


Al-Ahad The One. The only one.
 Al-Mu'izz The Bestower of Honors. He who confers honor and dignity.


Al-Awwal The First.
Al-Mujib The Responder to Prayer. He who grants the wishes who appeals to him.


Al-Aziz The Mighty & Strong.
Al-Muqit The Nourisher. He who gives every creature it's sustenance.


Al-Azeem The Magnificent. The Most High. He who is Most Splendid.
Al-Muqaddim The Expediter. He who brings forward whatever He wills (Forewarner).


Al-Badi The Incomparable. He who is without model or match, and who brings into being worlds of amazing wonder.
Al-Muqsit The Equitable One. He who does everything with proper balance and harmony.


Al-Ba'ith The Resurrector. He who brings the dead to life, and raises them from their tombs.
Al-Muqtadir The Creator of All Power. He who disposes at His will even of the strongest and mightiest of His creatures.


Al-Baqi The Everlasting One. Eternal (in the future).
Al-Mumit The Taker of Life. He who creates the death of a living creature.


Al-Bari The Maker of Order (Skilled Worker). O Evolver who created all things so that each whole and its parts are in perfect conformity and harmony.
Al-Muntaqim The Avenger. He who justly inflicts upon wrongdoers the punishment they deserve.


Al-Barr Source of all Goodness. He who treats His servants tolerantly, and whose goodness and kindness are very great indeed.
Al-Musawwir The Shaper of Beauty. He who designs all things, giving each its particular form and character (Sculptor).


Al-Basir The All-Seeing. To those who invoke this Name one hundred times between the obligatory and customary prayers in Friday congregation, Allah grants esteem in the eyes of others.
Al-Muta'ali The Supreme One. He is exalted in every respect, far beyond anything the mind could possibly attribute to His creatures.


Al-Basit The Reliever (Uncloser). He who releases, letting things expand.
 Al-Mutakabbir The Majestic. He who demonstrates His greatness in all things and in all ways.


Al-Batin The Hidden One. He who is hidden, concealed.
Al-Mudhill The Humiliator. He who degrades and abases.


Al-Dhar The Distresser The Creator of the Harmful. He who creates things that cause pain and injury.
An-Nafi The Creator of Good. He who creates things that yields advantages and benefit.


Al-Fattah The Opener. He who opens the solution to all problems and makes things easy.
 An-Nur The Light. He who gives light to all the worlds, who illuminates the faces, minds and hearts of His servants.


Al-Ghaffar The Forgiving. He who is always ready to forgive.
Al-Qabidh The Constrictor. He who constricts and restricts.


Al-Ghafur The Forgiver and Hides Faults.
Al-Qadir The All Powerful. He who is Able to do what He wills as He wills (Providence).


Al-Ghani The Rich one. He who is infinitely rich and completely Independent.
Al-Qahhar The Subduer. He who dominates all things, and prevails upon them to do whatever He wills (Dominant).


Al-Hadi The Guide. He who provides guidance.
Al-Qawi The Most Strong.The Possessor of All Strength.


Al-Hafiz The Preserver. He who guards all creatures in every detail.
Al-Qayyum The Self-Existing One. He who maintains the heavens, the earth, and everything that exists.


Al-Haiy The Ever Living One. The living who knows all things and whose strength is sufficient for everything. Al-Quddus The Pure One. He who is free from all errors.


Al-Hakim The Perfectly Wise. He whose every command and action is pure wisdom.
Ar-Rafi' The Exalter. He who raises up.


Al-Hakam The Judge. He who judges and makes right prevails.
Ar-Raheem The All Compassionate. He who acts with extreme kindness.


Al-'Ali The Highest. The Exalted.
Ar-Rahman The All Merciful. He who wills goodness and mercy for all His creatures.


Al-Halim The Forbearing. He who is Most Clement.
 Ar-Raqib The Watchful One.


Al-Hamid The Praisedworthy. All praise belongs to Him, and who alone do the tongues of all creation laud. Ar-Rashid The Righteous Teacher. He who moves all things in accordance with His eternal plan, bringing them without error and with order and wisdom to their ultimate destiny (Unerring).


Al-Haqq The Truth. He who’s being endures unchangingly.
Ar-Ra'uf The Kind. He who is very compassionate (Indulgent).


Al-Hasib The Accounter. He who knows every details.
Ar-Razzaq The Sustainer. He who provides all things useful to His creatures.


Al-Jabbar The Compelling. He who repairs all broken thing, and completes that which is incomplete.
As-Sabur The Patient One. He who is characterized by infinite patience.


Al-Jaleel The Glorious. He who is Lord of Majesty and Grandeur.
As-Salaam The Source of Peace. He who frees His servants from all danger.


Al-Jaame The Gatherer. He who brings together what He wills, when He wills, where He wills.
As-Samad The Eternal. He who is the only recourse for the ending of need and the removal of affliction.


Al-Kabir The Greatest. He who supremely great.
As-Sami The Hearer of All. Allah takes care of all the needs of those who invoke this glorious Name one hundred times.


Al-Karim The Generous. He whose generosity is most abundant.
Ash-Shahid The Witness. He who is present everywhere and observes all things.


Al-Khabir The All Aware. He who has the knowledge of inner & most secret aspects of all things.
Ash-Shakur The Rewarder of Thankfulness. He who gratefully rewards good deeds (Appreciator).


Al-Khafid The Abaser. He who brings down, diminishes.
At-Tawwab The Acceptor to Repentance. He who is ever ready to accept repentance and to forgive sins (Relenting).


Al-Khaliq The Creator. He who brings from non-being into being, creating all things in such a way that He determines their existence and the conditions and events they are to experience.
Al-Vakil The Trustee / Guardian. He who manages the affairs of those who duly commit them to His charge, and who looks after them better than they could themselves.


Al-Latif The Subtle One. He who knows the minutest subtleties of all things.
Al-Vali The Protecting Friend. He who is a nearest friend to His good servants.


Al-Majid The Majestic One. He whose glory is most great and most high.
Al-Wahhab The Giver of All. He who constantly bestows blessings of every kind.


Al-Ma'jid The Glorious. He, whose dignity and glory are most great, and whose generosity and munificence are bountiful.
Al-Wahid The Unique. He who is Single, absolutely without partner or equal in His Essence, Attributes, Actions, Names and Decrees.


Al-Malik The Absolute Ruler. The Ruler of the entire universe (King of Kings).
Al-Wajid The Finder. He who finds what He wishes when He wishes (Perceiving).


Malik-ul-Mulk The Owner of All. The King of the Kingdom.
Al-Wadud The Loving One. He who loves His good servants, and bestows his compassion upon them.


Al-Mani' The Preventer of Harm. The Withholder.
Al-Wali The Governor. The Protecting Friend. He who administers this vast universe and all its passing phenomena.


Al-Momin The Inspirer of Faith. He who awakes the light of faith in our hearts.
Al-Wasi' The All Comprehending. He who has limitless capacity and abundance.


Al-Mateen The Firm. He who is very steadfast.
Al-Warith The Inheritor of All. He who is the Real Owner of all riches.


Al-Muhyi The Giver of Life. He who confers life, gives vitality, revives.
Az-Zahir The Manifest One. He who is Evident.


Al-Mu'akhkhir The Delayer. He who sets back or delays whatever He wills.
Zal-Jalali-Wal-Ikram The Lord of Majesty and Bounty. He who possesses both greatness and gracious magnanimity.

Tuesday, November 01, 2011

happy halloween, everyone!!!

i know its HARAM...

but, layan kan aje.....



TRICK or TREAT !!!!

Friday, October 28, 2011

someone like you




I heard that you settled down
That you found a girl and you're married now.
I heard that your dreams came true.
Guess she gave you things I didn't give to you.

Old friend, why are you so shy?
Ain't like you to hold back or hide from the light.

I hate to turn up out of the blue uninvited
But I couldn't stay away, I couldn't fight it.
I had hoped you'd see my face and that you'd be reminded
That for me it isn't over.

Never mind, I'll find someone like you
I wish nothing but the best for you too
Don't forget me, I beg
I remember you said,
"Sometimes it lasts in love but sometimes it hurts instead,
Sometimes it lasts in love but sometimes it hurts instead,"
Yeah.

You know how the time flies
Only yesterday was the time of our lives
We were born and raised
In a summer haze
Bound by the surprise of our glory days

I hate to turn up out of the blue uninvited
But I couldn't stay away, I couldn't fight it.
I had hoped you'd see my face and that you'd be reminded
That for me it isn't over.

Never mind, I'll find someone like you
I wish nothing but the best for you too
Don't forget me, I beg
I remember you said,
"Sometimes it lasts in love but sometimes it hurts instead."

Nothing compares
No worries or cares
Regrets and mistakes
They are memories made.
Who would have known how bittersweet this would taste?

Never mind, I'll find someone like you
I wish nothing but the best for you
Don't forget me, I beg
I remember you said,
"Sometimes it lasts in love but sometimes it hurts instead."

Never mind, I'll find someone like you
I wish nothing but the best for you too
Don't forget me, I beg
I remember you said,
"Sometimes it lasts in love but sometimes it hurts instead,
Sometimes it lasts in love but sometimes it hurts instead." 




Friday, October 21, 2011

KuIntai CInTA Dalam Rahsia




PUTUSNYA DI DALAM HATI
TAK MUNGKIN BERCANTUM LAGI...
KU INTAI CINTA DALAM RAHSIA
DAN AIRMATA




Cinta Antara Benua



Tiada kata harus kulafazkan
Untuk menyatakan cintaku padamu
Hembusan rindu antara benua
Ternyata syahdu membelai





Aku jua sepertimu kasih
Merindumu sepanjang hayatku
Sabarlah menanti hadirku








Walau berjauhan... walau kesunyian
Kutetap menantimu hingga akhir nanti
Itulah sumpah kita yang terpatri
Tak mungkinkan terlerai selamanya









Tiada kata harus kulafazkan
Asyiknya debar cintaku padamu
Riak asmara yang mengusap hati
Ternyata hebatnya cinta...







*dulu2, suka sgt  tgk cite ni...dan lepas tu mula la bercita2 nk study kt oversea....tp, cite2 tak kesampaian nk study kt UK...tp, Alhamdulilah, dpt bekerja sethn kt US pun rasa syukur sgt2....next plan, kite g UK lak nooo...jom simpan duit...

Thursday, October 20, 2011

Mount Rainier....

tolong...tolong...saya sgt2 blur hari ini....byk sgt bnda nk publish kt sini tp sampai ari ni tak reti2 nk cari masa nak cite sume2 tuuu..

2-3 hari yg lepas, sy ada dgr berita pasal beberapa gegaran kecil di Mount Rainier ni..so, br teringat sy tak cite lagi pasal one day trip ke gunung niii...actually Mount Rainier is an active volcano...nasib baik, masa pegi jalan2 kat situ, gunung tu tak meletup..kalo tak, takdela saya nk publish cite ni kann...hehehe...

bak kata pakcik wikipedia:

Mt. Rainier is considered one of the most dangerous volcanoes in the world, and it is on the Decade Volcano list.[8] Because of its large amount of glacial ice, Mt. Rainier could potentially produce massive lahars that would threaten the whole Puyallup River valley

waaa...sgt2 horror la pakcik niii....nasib baik, sy ok2 je pada hari kejadian...dan, cuacanye sgt2 cntik menarik dan tertarik..

Mount Rainier is the highest mountain in Washington and the Cascade Range...

so, mount rainier ni terletak kt WA yg bersebelahan je ngan Oregon...jauh jugak la nk g sana...lebih kurang 2 jam setengah...ramai jugak yg pegi hiking sampai ke puncak gunung tuu...tp, saya sgt2 tak rajin hiking2 niii..tambah2 lg kt puncak tu ada salji...cam gunung everest la lak kann..tp, everest lg tggi laa...agak tggi dan sy sgt2 takdak stamina utk daki mendaki gunung niii.....so, kami decided utk drive-stop-shoot photo-drive-shoot photo..tambahan pulak, waktu itu adalah bulan posa....waa...lamanye saya peram cite ni kann....heheh...


sesampai kt situ, first pit stop adalah VISITOR CENTER..ini mmg tempat wajib kena p..sbb, kt situ kite bole tnye apa2 yg menarik kat situ dan kite taklah termisses smtg interesting kt area tuu....

awal pagi kt situ seawal 9pg adalah sgt2 sejuk...suhu mencecah 9 degree celcius...tanpa glove dan sweater yg tebal, mmg sgt2 sejuk terketar2

Mount Rainier

It is an active volcano...ngeriii..grrr

peta dan jalan yg mengelilingi mount rainier....


pagi2 tu mmg tak nampak lagi roopa gunung tuu..maklumlah kabus still melindungi gunung itu...

*nak tgk gambo gunungnye..tggu next entry la ye.....
Related Posts with Thumbnails