Search This Blog

Friday, January 29, 2010

Ada apa ngan SUBWAY??

ni, 2nd time aku mkn kt SUBWAY..
wow..mmg super duper sedap laa...
delicious n yummylicious...
sedap tak terkata sampai menjilat jari...

2+1=3..aku mkn bersama 2 org membe2ku...

hidanganku utk lunch arini..ekceli tak cukup punnn..(rasa cam nk mkn lg je)


terliur tak tgk subway ni -turkey breast..nyum2..mmg menyelerakan...



amik gambo dulu seblm melantak...hahaha...

lepas mkn, singgah guardian jap..ada brg2 yg sgt2 comel di disitu..sile scroll down tuk melihat brg2 come lote n kiut miut..sukeee... :)



ni casing utk eye-shadow....sgt comel kannn.....suka sgt2..

ni kt dlm casing td tuu...comelnye mirror die tuu..sgt2 fancy...

sume brg2 fancy terletak kt rak niii...suke2 tgk...

lepas beli brg kt guardian, singgah Secret Recipe..beli kek lak...ngidam nk mkn cheeze Choc...oohhhh....sedapnyeeee......

sgt teruja melihat kek yg byk ats meja lalu mengambil gambo kek2 tuu...kan best kalo bole mkn sume2 tuuuu ngan free...gimokla sy nntiii..hihihi...ada ke org nk belanja mkn kek niii??

p/s: tak sabonye esk nk g Cameron..

Thursday, January 28, 2010

::..Pakai Buang..::

tajuk kali ni cam pampers lak kann..bile dah dipakai, terus dibuang dlm tong sampah..
Begitu jugak ngan cinta kann..sesetgh org hanyala menganggap cinta ni adalah sesuatu perkara remeh-temeh..bak kata pepatah melayu, habis sepah madu dibuang..paham2 sendiri la ye..sume saat2 gembira n indah2 penah dilalui bersama, tp kenapa perlu tinggalkan sume kngan tuu..

adakah kerana berjumpa org yg lebih baik drpd yg sedia ada? bukankah kite perlu terima kelemahan pasangan masing2..setiap org kt dunia ni tak de yg sempurna kann...

Nape setelah berthn2 bercinta, br terasa nk mencari yg lain??adakah kerana da bosan ngan pasangan yg sedia ada..mgkin gak sume2 yg ada kt muka bumi ni adalah sementara..so, hati seseorg pun mgkin akan berubah bile2 saje...ohhh...sgt2 tak paham ngan manusia niii...

so, mari kite berkaroke ngan lagu Stacy- pakai buang nii...


Lirik Lagu Stacy - Pakai Buang
Kenapa bah kau berubah...
kenapa bah (2x)
Hello...kenapa kau tak jawab telefon
dah berlepuh jari menekan nombor sama
lepas berkali kali ku cuba
Ku sangka kau betul...betul jatuh cinta
bodoh sungguh untuk terus percaya
habis madu sepah dibuang sahaja
Ref:Cinta ku bukannya jenis pakai buang
biar lah lebih dari sehari
apakah kau sangka ku cinta segera
sakitnya hati dipermain
Cinta ku bukannya jenis pakai buang
tidak mungkin hanya sementara
apakah kau sangka ku cinta segera
bayangkan la apa ku rasa
Kenapa bah kau berubah...kenapa bah (2x)
Baru saja kenalkau muncul semula
mengatakan kau sudah berubah
pujuk rayu sampaikan runtuh ke lutut
hampir hampir ku mengalah
untuk memberi kita peluang kedua
tapi kini ku lebih arif
untuk percaya janji lelaki..yeaah
yeaahh
Ref:Kenapa bah kau berubah...
kenapa bah.. (4x)
Jangan..jangan...jangan permainkan




ps: suka tgk Stacy menari.. :)

Wednesday, January 27, 2010

Best oo keja kilang niii

Aloo..aloo..anybody in da house??? hands up pls..pls...plss...

arini, aku rasa sgt2 bersemangat utk bekerja...yela,memikirkan keja yg berlambak2 nk kena siapkan..n yg lg penting arini dpt mkn free..yEAY..YEAY...

korang rasa best tak keja kilang nii...bg akulaa, selama 2thn lebih aku keja kilang nii, mmg sgt2 best..byk kebaikan drpd keburukan nye...meh aku list kan kt bwh ni ye...

Pertama: Flexible time
ni, aku sgt2 suka ye...aku pun tak tau pkl bape aku patut msk keja..tp, aku hentam je msk pkl9.00pg..kdg2, terlmbt gakla...sbbnye, tak yah nk punch kad punn..mmg tak de mesin punch kad tuu...nk blk pkl bape pun ikt suka korg la..tp, selalunye aku blk pkl 5.30 ke atas la..kalo awl tu, rasa cam melampau lak..baik tak yah kija kannn...

Kedua: Pakaian tak formal
Part ni pun aku suka..selalunye, aku pakai jeans n tshirt je..ada org kesah..tak punn..ikut suka la korg nk pakai apapunn.jnji, tutup bdn tuu...amoi2 kt sini byk gak yg sexy..diorg selalu gak pakai skirt pendek yg atas lutut tuu..terliur je tgk...auuuwww....kalo aku leh pakai camtu, teringin gakla sekali sekala nk pakai..hehe...lama gile aku tak berbaju kurung ke opis nii...aritu, penah sekali aku pakai bj kurung..pastu, sorg teammate aku tegur aku.."nk g kenduri ke, cik Siti"..lepas tu, mls nk pakai bj kurung dahh...

eh, monyoknye muka aku kt opis..tak ceria lgsg...huhu.. :(


Ketiga: Free Internet
tgkla apa yg aku wat skang nii...time keja pun bole berblog lg kann..kompany ni tak blok mana2 web pun..sume2 leh tgk..FB, FS, blog n streaming video pun bole..tp, aku tak wat la camtu..tkt kantoi ngan bos la lakk..diorg tak kesah korg nk wat ape pun as long as korg leh siapkan keja korg tuu...


Keempat: Teambuilding
selalunye diorg wat teambuilding kt tempat2 yg gempak n meletup tuu...setiap 1 quarter, sekali..bolela nk merasa nk mkn kt hotel2 5-star..kalo duit sendiri, hampeh la kann...ada penah sekali tu, kitorg wat TB kt spa..siap kena urut2 n masage2...best sgt2 tuu...tp, yg tak best nye, depmt aku ni penuh ngan mata2 sepet..aku sorg je malay...tak dak geng la sgt..tp, aku tak kesahla..jnji aku wat keja aku..

karoke pun kena nyanyi lg cina...mana aku reti maa...cedih2..


Kelima: bonus
mmm..ni tak taula nk komen..aku rasa bonus sgt2 byk...last month, da dpt bonus..buln ni ada lg...next month ada lg kot...kaya2...hahahaha..takla sgt...aku tak nmpk lak duit2 tu sume, sbbnye aku ni kaki shopping..asal nmpk duit lebih je, abihla aku belanjakan utk shopping..yeay..leh shopping lg.. :)

nila...team aku...waa..aku sorg je malay kt sini..perempuan melayu terakhir gituuu

k, tu jela aku nk bangga2kan pasal keja aku niii...mcm belagak lak aku niii...hehe..jgn marah ye...gurau2 je..

ekcelli,tak best pun keja kt sini...yg plg aku tak suka bile teammates aku dok kecek bahasa diorg..aku tak paham lgsg ye..kdg2, rasa cam tersisih lak...rasa cam nk nangis pun ada...uwaaaa..uwaaaa...nk cari keja lain..tak thn da ngan diorg niiii...uwaaaaa.....

p/s: alamak focal tak siap lg niii...

Tuesday, January 26, 2010

Tinggal Kenangan

Di kala aku keseorangan, kenangan itu kembali datang menerjahku. Ohh...alangkah indahnya kenangan hari-hari semalam...

Kalaula engkau masih bersamaku, akanku belai-belai dan memanjakan dirimu.

Kalaula engkau masih sayangkanku, akanku sayangi dirimu sehingga ke hujung
nyawaku.

Kalaula engkau ditakdirkan utkku, akanku jaga dirimu sepenuh hatiku.

Kalaula engkau dijodohkan untukku, akula org yang paling bahagia dan aku akan terima dirimu seadanya.

Namun, kuakui itu semua hanyala angan2 taik ayam. Ia tidak mungkin menjadi kenyataan. Sesungguhnya, kenangan bersamamu adalah yang paling indah dan tak mungkin aku lupakan.



~The End~

Monday, January 25, 2010

Kaya atau kayap

Morning readers...

How was ur weekends? enjoy takk??
kt sini ai nk cite pasal sorg kwn ai..
Ai ada jmpa sorg kwn..eh..tak jmpa lg..
br kenal2 je...
Ai jmpa kwn i ni tru alam maya je...
so, ai tak tau la kalo sume2 yg dia ckp ni betui ke idak...
akcelli, cam susah gak nk pecaya ngan org2 di alam maya niii...
tp, i terima je berkwn if diorg ikhlas n jujur nk berkawn...
bak kata pepatah melayu, berkawan biar seribu n berkasih biar satu..
tak rugi, kalo kite ada ramai kwn, betui tak...
n making new fren mmg best...

Ai bukan nk memburukkan kwn i tu kt sini...
tp, i cam sket tak pecaya yg ada org yg gile2 kaya kt sini...
i akui mmg ada org yg kaya...
tp, tak sangka lak, org kaya tu sudi berkwn ngan ai..hehe...
i ada gak sedara-mara yg kaye raye..
ada umah yg berharga bermilion2 lemon..
tapi, takde lak dia nk berlagak ngan i...

Kwn ai yg br kenal tak sampai semggu ni, leh lak cite ngan bangga n belagak nye pasal jam2 tgn miliknye..
uols nk tau tak bape byk die spent tuk die punye jam je...
die kata around 70-80k...wow..byk giler tuu...
sume expensive brand dia ade - Omega, Tissot, Tag Heur
name it..sume2 adala...
hmmm..sgt2 annoying...ada aku kesah ke ko pakai jam ape.
ko igt ai ni pisau cukur ke gold digger ke...
nehi..nehi..nehi..tak kuasa ai...
cukupla satu jam yg ai ada nii...ni pun, hasil titik puluh ai sendiri..
ai sgt2 bersyukur tauuu..

pastu, dia cite kt ai yg dia ada satu umah yg dijual..
umah tu fully furnished..
full ngan perabot from Italian...
tp, buyer tu tak mampu nk beli ngan perabot sekali..
die nk beli umah je...
erk..apa motif dia nk cite kt ai pasal umah dia kan...
lantakla, u ada banglo ke apa ke...
ai tak kesah, ok...

lg satu, dia ada cite yg dia ada 2 biji keta..
2 biji je ke ???...kata dah kaya sgt kann...
belila byk2 sket...
nk tau tak keta ape...4 wheel drive n honda jazz...
ni pun, aku tak kesah ko pakai keta ape...
tak kaco idup aku punn..hehe..
ai tak kesah kalo ko nk cite...
tp, bole tak jgn cite ngan belagak n sombong sekali...
bnda2 tu hanyela sementara je...
tak kekal punn...bile2 masa je, bole ditrk blk...

takpela ko nk kaya punn...
da rezeki ko kt situ...
mgkin, masa ai akn tiba gak satu ari nnti..
tp, aku tak mo mengharap sgt kaya yg gile2 tuu..
cukupla apa yg ai ada arini...
aku bersyukur sgt2 tuuu....

moral of the story: bersyukur apa yg kite ada arini..n selalu2 igt kt Tuhan, pemberi rezeki.. :)

ps:mcm2 jenis org ai jmpa kt alam maya nii..kite bole nk berkawan, tp biarla ada limit2nye.n kena selalu berhati2 ye..

Sunday, January 24, 2010

Hensem, Kaya, tp Suami org...

arini, aku nk cite pasal satu prob yg dihadapi oleh kwn baikku..
eh, tak baik sgtla...tp, kwn biasa2 je..
skang ni, die tgh hadapi satu masalh besar..
bg aku ia satu masalh yg sgt2 besar..

dulunye, dia penah putus cinta..
then, now dia da jmpa someone yg bole bukakan pintu hatinye..
tp, her Mr Right adalah someone's husband...
That guy nk kata ensem, takla ensem sgt..
tp, bolela consider antara org2 yg manis..
n die pandai mengayat kwn ku gak..
sampai kwnku nii terangau2 kt that guy..

ok, mmg aku akui dia ensem n kaya..
pakai keta besau n ada bisnes sendiri..
n mgkin, mampu nk support 2-3 wives...
lgpun, that guy tak dikurniakan rezeki ank ngan his wife...
tp, boleka kwnku ni terima kenyataan yg die akan dijdkan his 2nd wife...
kwn aku tu cite, that guy mmg sgt2 saygkan his wife..
tp, dia nk jdkan kwn aku ni his 2nd wife gakk...

hmm..mslh besar kann..
kalo aku, maybe, aku takkan terima lelaki tuu..
walaupun kaya-raya n ensem, aku takkan sktkan ati pompuan lain (1st wife).

mcm2 prob yg aku dgr skang nii..
ramai giler suami org yg ada skandal ngan pompuan lain..
nape jd camni ek??
nape laki takleh nk setia ngan sorg je..
kalo camni, baik idup single je sampai bile2...
tkt aa nk kawen camnii...hehe...

so, aku nk dgr pendpt korg pasal masalah niii..
nnti, bolela aku nsihatkan kwn ku niii...

moral of the story: jgn pecaya sgt ngan pasangn korg.satu ari nnti, diorg mgkin akan berubh hati.

Jangan Bersedih, kerana dunia terlalu hina untuk ditangisi

Aloo..alooo...

Korang tgh bersedih tak skang niii??
jgnla dok sedih2 ye...
we should enjoy our life now...
n appreciate what we have now..
wat pe nk sedih2 kann...
nnti, cpt tua tau..
tak cntik n tak ensem lak nnti...

ni, aku nk share satu syair tuk korg sume..
syair yg indah tu berbunyi cam gini:

Wahai org yg bergembira
di atas penderitaan org lain
dan selalu memburuk-burukkan masa
apakah kamu org yg selamat dan terlindungi
atau apakah kamu punya perjanjian yg kuat
yg menjaminmu dari hari ke hari
Sesungguhnya kau adalah orang bodoh yg tertipu

so, ni meaning tuk syair di atas:

Sesiapa yg suka bergembira di atas penderitaan org lain, apakah kamu mempunyai satu perjanjian bahawa engkau tidak akan ditimpa musibah sepertimana yang telah menimpa org yg kamu merasa bergembira dgnnya? Apakah engkau mempunyai satu jaminan bahawa hari2mu akan selamat dr segala bahaya dan bencana? Kalau begitu, mengapa engkau bergembira di atas penderitaan org lain, padahal engkau tidak memiliki perjanjian dan jaminan itu?

Moral of the story: what u give, u will get back.

resource from: La tahzan

cheers everyone ~~ tata...

Thursday, January 21, 2010

serupa tapi tak sama

tak sangka lak aku..
secara kebetulan, aku pakai sedondon ngan salah sorg team mate aku..hehehe..
adakah ini suratan atau kebetulan ye??
kaler purple yg sama n belang2 lak tuu...
cuma belang2 bj dia agak lebar drpd aku...
ni bole dinamakan teamwork kann..tak gitu ke...

just want to share to all my readers...ta daaaa...

SE team in stripey purple.. :)

~my Sweetest DreAM~

Dearest bloggie,

Semalam, mimpi tu datang lagi
Mimpi yang membuatkan aku heppi
Membuatkan aku tersenyum di pagi hari
oh, alangkah bestnye kalo ia menjadi realiti

Org kata mainan tdo je mimpi ni
Ia takkan berubah menjadi realiti
Namun, ku selalu berdoa kepada Ilahi
Moga kuperoleh kebahgiaan itu satu hari nnti


Kenangan terindah mmg susah nk dilupakan
Ia menambahkan pengalamanku dlm kehidupan
Sebagai manusia, kite hanya mampu merancang
Sesungguhnye Allah yang berhak menentukan




p/s: ati berbunga riang bile melihat statement bonus bulan ni..yeehaaa..

Wednesday, January 20, 2010

aaarrghhh..bosan ngan makanan kafe..

aaaarrrrggghhh....
aku sgt2 bosan ngan makanan kt kafe...
ari2 lauk yg sama je..tauhu, ikan n ayam...
sumenye sama je...
dan tak pedas lak tuu..
cam tak de rasa lak...
maklumla, caterer cina...so, variety makann pun tak byklaa....
boshan..boshan..n boshan...

so, arini, kitorg (aku n membe lunchy) mkn kt luar...
misi jln2 mencari mknn....
sebenarnye, dah tau da ada port yg sedap tuk mkn..
tepi laut lak tuuu...

sampai kt kedai tu, still awl lg...
org pun tak ramai..
lauk pun masih byk...
punyela manyak lauk kt situ...
ada ikan keli, ayam, lala, siput sedut, kerang n sayur2 pun sedap gak...
nyum..nyum..nyumm...
mmg sgt2 menyelerakan n yummylicious...
nk tau apa pilihan aku tuk arini...
aku pilih..LALA...
lama sggh tak mkn lala nii...
sedapnye sampai menjilat jari....


aku jugak telah pilih ikan bwl goreng...
mmm..ni lagi menyelerakan...
panas2 lg tuuu..n dicicah lak ngan sambal kicap...
mmg meletup laa...

sayur lak, aku pilih sayur petola msk lemak...
ni pun mmg sedap n lemak2 gituu...

kedai tu mmg betui2 kt tepi pantai..bole dengr ombak menghempas pantai...ehh..tp, arini sunyi je...ombak tak de punn..sbb air surut...depan tu adlah pulau jerejak...

nk gak interfram kt sini ye..maklumla, blog aku kann..so, kena letak gambo aku gak..i'm in red n black today.. :)

lunch tuk arini agak mhl la...rm8.50 sekali ngan air...tp, mmg berbaloi2 la sbb perut penoh n mkn pon sodapp... hehehe...

Tuesday, January 19, 2010

SinGLE tp tdo BerdUA..

aku masih single..
tp, tiap2 ari aku didatangi oleh satu makhluk Allah nii...
tiap2 ari, dia akan tdo ngan aku..
kalo tdo je, aku tak kesah...
tp, dia selalu nk cari jari2ku n mukaku..
bile da dpt tu, die akan jilat2 jariku itu...
nk tau sapekah dia...
jeng..jeng..jeng...












.....


















....
























...
























....



















....
ta daaaa

dia adalah kucing kesayanganku...
nama diberi adalh Pong-Teh..
nama tak sedap mana punn..
dia tak comel sgt..tp, aku tetap sayg kt dia...
sbb, diala yg menemaniku ketika aku nyenyak tdo...hmmm..



tgk tuu..kalo aku kaco dia..dia mrh lakk...kalo dia kaco aku, tak pe lak kann...

ni, time dia mengganas..dia tak suka bile aku geletek tapak kakinye..tp, aku sgt2 suke wat camtuu..nk bg dia mrh n cakar aku...tp, sampai arini, i survive... :)

nyenyak dia tdo niii..tdo kt ats peha aku ye...suka la dia niii...

p/s: aku ada ramai kucing..tony, comel,itam n koko..tp, sumenye tak manja ngan aku..

~CInta BalQis -The EnD~

"kadang2 manusia leka mencari cinta sejati, sedangkan cinta sejati itu berada di dpn mata"

semlm, berakhirlah sudah cite cinta Balqis di tv3..aku tak sangka lak endingnye cam gituu...tp, nsb baikla, Hassan leh dpt cinta sejatinye...cume, sian kt balqis, lepas 6thn ditgglkan suami, br dia sedar yg cinta sejati hanye di dpn mata..

kan bagus, kalo dia sedar yg Hassan tu cintakan dia dr awl lg..tak yah la nk kawen ngan si Ezany tuu..salah si hassan gak..sbb tak penah nk luahkan perasaannye tuk si Balqis tu..tp, kalo camtu, tak dela lak terciptanye cinta balqis...tak best gak kann..

overall, cite ni, oklaa..tp, cite ni watkan aku nk blk umah cpt2 dr opis..mesti terkejar2 nk tgk cite nii..nsb baik, jln tak jem n sampai tepat pada waktunye..kadang2 je, termiss the first 15 minits..

agak tak puas ati ngan ending cite nii..seakan2 kelam kabut, n cam nk habis cpt je..senang lak mak si ezany tu kena tgkap..n sipembunuh tu melarikan diri camtu je..lg satu, tak puas ati ngan ezani aka emran..senang lak dia kembali kpd Mar slps tgglkan Balqis..sblm tu,rasanye Ezani ni saygkan Balqis..tp, bole lak dia g cari si Mar..nmpk sgt dia tak tetap pendirian..hehe..

so, aku rasa cite ni tak dpt nk menandingi cite "NUr KAsih"..Nur kasih lg best, mantap n meletup gituu.. :)


ps: kalo sape2 ada pendpt yg berbeza, bolela tgglkan komen ye...sume yg tertulih adalh pendpt aku sendiri je.. :)

Monday, January 18, 2010

::ADNAN SEmP-IT @SuNWay::

hahahaha..nk gelak lg leh takkk....
nk gelak byk2 tuu...wakakakaka...
cite ni mmg kelakor nk mampuih...
gelak sampai terbahak2 tuuu...
thanks to cik AIn kerna sudi ajk aku...

watak AdNan yg dilakonkan oleh SAM berjaya membuatkan aku tergelak besar2...
Nan bukanla sorg mat rempit yg selalu rempit kt hway tuu..
tp, dia just sorg mat despatch yg bw moto n ada menaruh ati n perasaan kt bosnye atau dipgglnyee cikaaa-roo -cik Nadia...
best gile time dia kata..cikaaa-rooo tuuu..

bile tgk cite nii, terigt lak cite aku zaman2 dulu ye...
tp, tu dulula...
skang, takde lg..back to single mingle... :)

okie, aku mls nk review pnjg2 kt sini..
apa kata korg g tgk sendiri ye..
mmg berbaloi2 tu kpd sape2 yg nk release tension...

tp, aku leh bg rate 4 out of 5..
aku rasa aku lbh suka cite papadom lg...
cite papadom pun kelakar gakk..
walaupun aku tak suka ngan si afdlin shauqi tu, tp, aku tetap tgk sbb ada Liyana Jasmay..
n cite tu mmg best..(eh, nape lak aku cite pasal papadom lak nii..hehhe)

k, aku ada singgh kt popular b4 g tgk cite nii...
ada satu buku yg menarik minat aku...
"Happiness in Hard times" by Andrew Matthews..
aku da baca review buku ni dlm mag "Health n Beauty"..
so, skng tgh happy membaca buku niii....
yg pastinye, kite leh dpt happiness if we think we want to be happy...
so, always think positive n everyday, when wake up from sleep, we just think we want to be happy for next 24hrs...

then, it will be good for us... :)

happy reading... :)
moral of the story: tak sume mat rempit jahat n tak bermoral..so, lepas ni, bolela cari BF mat rempit yg B-class..hahaha

Friday, January 15, 2010

ari ni ari J.U.M.A.A.T

Hari ni hari jumaat..selalunye, lunch time, kitorg akan mkn kt luar..
diskus n diskus.....we decide to go to Noodle Station kt E-gate...
tp, arini berdua je ngan Ain..
takpe, tetap best n enjoy during our lunch.. :)
sampai2, terus dpt menu..tak tau nk mkn ape niii...erghhh....
selak n selak satu persatu buku menu tuuu..
at last, decide nk mkn tomyam fired rice with prawn...
again..its prawn...
mggu ni, mmg mggu meningkatkan tahap kolesterol ku...
while waiting for the food, aku capture gambo2 yg menarik...
dr tmpt duduk aku, leh menikmati pemandangan yg indah...
bole nmpk png bridge...
cntik sgt2 view kt sini..
dan dgn angin yg sepoi2 bahasa..
mukaku yg over-excited bile diambil gambo...
mmg suka bergambo ye...
kwn aku sorg tu tak suka bergambo..so, takdela gambo die kt sini...hehehe..
view yg cntik kt sini..

yeay..mknn pun dah sampai...
tadaaaa...
nilaa tomyam fried rice with prawn...
n iced teh tarik bersama mango iced tea...
chicken dumpling ni pun sgt sdap n rangup...

k, that's all pasal lunch time ku arini...
mkn n mkn sampai gimokkk...hihihi...
blk opis n wat keja cam biasak...
agak2 terkilan sbb terlepas gerhana matahari...
tak dpt tgk gerhana matahari sbb bz ngan keja...
sbbkan arini jumaat, so nk blk lmbt sket...
kononnye, bole wat keja2 yg tertggh..
tp, dok asyik berblogwalking je....
nk blk, br terigt yg 360 feedback tak wat lg...
OMG....arini due datenye...
k, cpt2 aku wat n antar kpd bos tuuu...
kua da lmbt..
so, igtkan dah tak jem laaa...
aku silap...still jem kt penghujung bridge nk sampai mainland tuuu..
tgkk...jauh lg nk sampai mainland tuuuu...
time ni bolela bercam******** dikala jem...
yeay..berjaya camwhoring di kala jem...
tula saja aktiviti utk arini..
sekian, terima kasih...
hehe...

cheers, everyone..

Thursday, January 14, 2010

Am i a S.U.P.E.R.W.O.M.A.N ?

SUPERWOMAN?? layakkah aku digelar superwoman??
ntahla...tp, dlm hati ni, aku rasakan aku adalah seorg yg independant n bole jd a superwoman one day..
byk je bnda2 yg aku lalui dlm idup ni yg bole membuatkan aku kuat n independant..


kisah #1
ketaku dilanggar oleh makhluk yg memandu laju gile2..dia drive keta cam penang ni nk lari ke mana ntah..time tu, waktu jem ats bridge..so, keta dpn aku tgh berenti n aku pun dlm keadaan berhenti..tibe2, aku rasa ketaku dilggr drpd blkg..bang..sgt2 kuat sampai aku terhentak ke dpn..nsb baik, keta aku tak melompat ke dpn sbb time tu dlm keadaan "D" n aku just tekan brek je...OMG..aku terkejut giler n terus kua dr keta...trus cek blkg keta n bumper ku telah terperosok ke dlm..tp, tak pecah ape2 punn...rupa2nye, keta waja tlh melanggr keta ku..tp, bkn waja yg lggr, keta iswara yg lggr keta waja tuuu...oh my....aku mmg terkedu n tak terkata apa2...nk mrh pun, bnda dah jd kann..owner keta waja mmg cool giler n tak mrh gak keta iswara tuu...owner keta iswara adlh sorg amoi cina..diala penyebab xcident tuu..pastu, wat muka cam tak salh lakk..dia sibuk dok call sape2 ntah..yg aku lak, time tu, mmg tak de kredit n hanye mampu terdiam n lihat je ketaku yg kemek tuuu....time tu, hanye Allah je yg tau...xcident tu menyebabkan jem teruk giler ats bridge tuu..keta yg plg teruk, of kos la keta iswara tuu..br pdn muka dia..sapa suh bw laju...lain kali, terjun je msk laut..ni, susahkan org lakkk..lepas tu, msg2 bw keta msg2 g b.polis...sume2 aku setel sorg diri je..cam sorg superwomen kannn???

kisah #2
-kisah putus tunang-mls nk cite pnjg2...mmg sedih gile2 yg tak dpt dibendung lg...tp, aku still kuat smgt...n perkara ni watkan aku lebih dkt kpdNye...

kisah #3
semggu lepas putus tunang, beg aku diragut oleh peragut yg tak reti bhs n tak pk perasaan org lain..kisah ragut ni terjd kt sebuah stesyen myk kt sg dua..aku letak beg pack aku kt bwh kaki seblh kiri driver..time aku isi myk, aku mmg lock sume pintu..masa aku unlock pintu, n br je mskkan sebelah kaki kiriku, aku perasan ada moto dtg arah dpn n terus buka pintu seblh kiri driver...Ya Allah, sggh cpt kejadian tuu..sampai aku tak leh nk wat apa2..aku hanye mampu tgk tgnnye ambil beg pack ku n terus blah...ohhh..sggh pantas n tuntas...aku terdiam n terkedu..n tidak menjerit gakk...kt sekeliling ku, hanye ada satu keta je, n dia hanye mampu tnye "dia amik beg ke??"...hmmm...mlg sggh nsb ku..nasib baik, ada sorg hamba Allah yg nmpk no plate moto tuu..pastu, aku terus g balai polis dlm keadaan terketar2...tak de sapa yg bole menolong aku waktu tuu..sedih, panik, terkejut..sumenye ada...hset, wallet, laptop, kamera sumenye ada dlm beg tuu...jhtnye peragut tuuu..napela sume ni terjd kt aku?? Alhamdulilah, aku dpt solve kan sume2 sorg diri gakkk...time kasih to pakcik polis sbb tenangkan aku time tu...
moral of the story: letak beg laptop kt bonet keta..nsb baikla, aku tak kena byr blk laptop yg ilang tuuu...USD1200 tuuu...

hmmm..tu antara kisah ku yg watkan aku rasa aku cam superwoman..aku leh tangani sumenye tanpa pertolongan org lain...Alhamdulilah, aku bersyukur padaNye sbb aku msh kuat utk terus beribadah n rasa syukur kpdnye..

manala tau, satu ari nnti, ada berita gembira utk ku kann...tggu n lihat je..
Allah akan bersama org yg sabar..Insya Allah.. :)

Everywhere I'm turning
Nothing seems complete
I stand up and I'm searching
For the better part of me

I hang my head from sorrow
State of humanity
I wear it on my shoulders
Gotta find the strength in me

'Cause I am a Superwoman
Yes I am, yes she is
Still when I'm a mess, I still put on a vest
With an S on my chest

Oh yes, I'm a Superwoman
This is for all the mothers fighting
For better days to come
And all my women

All my women sitting here trying
To come home before the sun
And all my sisters coming together
Say yes I will, yes I can

'Cause I am a Superwoman
Yes I am, yes she is
Still when I'm a mess, I still put on a vest
With an S on my chest
Oh yes, I'm a Superwoman

When I'm breaking down and I can't be found
As I start to get weak
'Cause no one knows me underneath these clothes
But I can fly, we can fly, oh

'Cause I am a Superwoman
Yes I am, yes she is
Even when I'm a mess, I still put on a vest
With an S on my chest
Oh yes, I'm a Superwoman, yes she is

Let me tell you, I am a Superwoman
Yes I am, yes she isSee,
even when I'm a mess, I still put on a vest
With an S on my chest
Oh yes, I'm a Superwoman
Yes I am, said I'm a Superwoman, yes you are

Oh yeah, I'm tellin' you
I'm super, so super
I'm super, so super
Yes I am, yes we are
Yes I am, yes you are


Wednesday, January 13, 2010

kawen ngan omputih???



semlm, aku berborak ngan kak aku pasal org melayu kawen ngan omputih..bile tgk blk, mmg ramai artis Mesia yg kawen ngan omputeh..contohnye, maya karin, ning baizura, sarimah, jeslina hashim n da latest serina ridzuan..(waaa..cntiknye tdg Serina time dia nikah tuu..nnti, nikah nk pakai tdg camtu gakla)..mama aku pun ada sama time aku tgh borak2 tuu..
aku ada tnye smtg kt mama..

Titin (aku) : Mama, kalo titin kawen ngan omputih, bole tak?? (tetiba je aku tnya soklan ni kann..cam le dah tak de laki melayu kt mesia niii)

Mama: issshhh...laki Mesia pun tak leh nk percaya, ni kan lak omputeh...(mentalllity mama aku mmg tak pecaya kt lelaki..so, mana2 laki pun dia tak suka )

Titin (aku) : ok.. (n aku terdiam je) eh, Sarimah tu dah bercerai ke ek?

Kak aku: a'alaa..


Patutla aku dah lama tak dgr pasal Sarimah ngan laki omputihnye tuu..kalo nk lebih pasti, mari kite tnye pakcik gugel...
time kasih, pakcik gugel..mmg sah diorg dah bercerai..bole refer ke link ni: berita sarimah bercerai/


k, sebenarnye nk bg tips tuk sape2 yg berangn nk kawen ngan omputih nii..tp, tips ni dtg dr diri sendiri je..kalo ada yg nk tambah, dialu-alukan ye..

1) English mesti mantap n power, beb..
Kalo uols teringin gile nk kawen ngan omputih, aku rasa ni bnda yg plg penting..uols kenala memantapkan English uols dulu..br bole kawen ngan diorg nii...kalo tak, hancur lebur la perkahwinan uols nnti...yela...dlm perkahwinan, communication sgt2 penting..kalo uols tak paham ape yg pasangan uols ckp, susahla...tunggang langgang jdnye..

2) Be ready to blk kampung..
kadang2, org kite nk org dkt je..ada yg dok KL, nk cari pasangan kt KL je..tp, bile dah dpt org yg kt luar Mesia ni, kenala bersedia utk blk kg yg sgt2 jauh tuuu..jauh drpd kmpg halaman n keluarga tersayang..kpd sape2 yg tak ready utk tu, tak yahla berangan nk kawen ngan omputih.

3) Kena kuat iman
ini sgt2 penting tuk pertahnkan agama kite..tambah2 lg kalo pompuan yg nk berkahwen ngan laki omputih..so, die kena guide laki omputih tu ikut cara Islam..kalo tak, susah la nnti..takkan uols nk ikt agama diorg lak kann..renung2 kan lahh..tepuk dada n tanye selera...pilihan di tgn anda.. :)

cntiknye bj maya karin niii....nk wat conth utk bj nikah ku nnti..hikhikhik

tu je la, tips yg bole aku kasi tuk en3 kali ni..tak tau nape tetibe terigt nk kawen ngan omputih niii..tp, kalo dah jodoh kite ngan omputih, kite takleh nk tolak kann..sume tu dah ditentukan sejak azali lg...ceewaaahhh...

klaa...sampai di sini shj...

have a good day, everyone...

Tuesday, January 12, 2010

:: Best Moments in Life::

pg2, sampai opis, aku akan buka my outlook n check email2 ku...
ada satu email yg menarik perhatian ku..
email ni dihantar drpd sorg kwn ku yg jauh di mata..
tjk email ni adalah best moments in life...
dlm email tu, it lists down some of the best moment in life...
so, let me just share to all the readers...

1) To fall in love
aku akui mmg sgt2 best kalo kite fall in love with someone..aku penah rasai situasi ini 8thn yg lepas..time tu,mmg aku rasa aku la org plg beruntung n bahgia..n, that is my first love..but, cinta tu hanya mampu bertahan utk 7 thn lebih je..satu masa yg pnjg n mmg susah nk lupakan cinta pertama..so, after this, maybe, i will fall in love again but dont know when, where n with who..let Allah decide what is the best for me..

2) To go for a vacation to some pretty place
i also agree with this. if we can go visit to new beautiful place, we can be over-exited.al-maklumla, kite tak penah pegi ke tempt tu..for example last few weeks, i went to bkt tggi...wow...so, syiok...the scenery there also beautiful n suitable to capture the photos..tmbh2 lak pegi ngan bff yg sekepala...tp, kalo g ngan da love one, lg best kann..arap sgt2 one day, i'll have the chance to feel it.. :)

3) To listen to your favorite song in radio
ni pun best..bile dgr fav song kt radio, sambil2 tu bole nyanyi n karok bersama2 penyanyi tu..best lyn nyanyi ni, time jem nk blk keja n p keja...sgt2 best n rasa tak tension lgsg bile bole melalak dlm keta niii...

4) To go to bed and to listen while it rains outside
mmg best kalo tdo time hjn..tmbh2 lg kalo waktu2 pg tu hjn, lg la best..rasa tak nk bgn n nk sambg tdo je lg n trk selimut blk..mmg dasar pemls...hehe :)

5) To clear your last exam
waaa...igt lg mase amik SPM dulu...mmg terggu2 time last paper niii...bile, dah abih exam, rasa release n lega sgt2...time kt U pun best gakk...rindunye nk blajar blk...rindu nk g kelas, blk kelas, amik exam....best sgt2...time kt U, mmg takde masalh besar lgsg..

6) To receive a call from someone, you dont see alot, but you want to
yeah..ni pun, definitely true..tp, penantian tu suatu penyeksaan..apa kata kite yg call org tu dulu..:)

7) To laugh to yourself looking at mirror, making faces.. :))
haha..ni mmg kelakar ye..aku slalu gak wat muka yg buruk2 dpn cermin bile time boshan...sgt2 best..kite leh tgk keburukan diri kite..kalo tak pecaye, tryla...takkan nk wat muka control ayu je spnjg masa kann..

8) To laugh without a reason
Sometimes, kite perlu ketawa tuk releasekan apa2 yg terbuku dlm ati niii..
aku, kalo gelak mmg super duper kuat...hahaha..lantakla org nk kata apa..jnji aku puas ati ngan gelakku ini...jomm ramai2 kite gelak...wakakakaka....

9) To accidentally hear somebody say smtg good about u
ni leh jd perasan la lakk...tkt terkembg kt tmpt2 yg tak berkaitan je..tp, best gak bile tau ada org yg dok puji2 kite kt blkg kite kann...so, kite kenala sentiasa wat baik ngan org..takdela org nk kutuk je kt blkg kite..keja ngan kompani bkn melayu ni, sgt2 best..tak perlu tahu n amik tahu apa yg diorg ckpkan tuu..aku tak paham apa yg diorg ckp tuu..lantakla nk kutuk ke apa..jnji, aku tak kaco idup diorg punn...peace.. :)

10) To watch the sunset from the hill top
yg ni, tak penah merasa lg..betui ke best tgk sunset...kalo tgk ngan org tersayg lg best kann..bile la nk dpt org yg betui2 sayg kt aku niii...ermmmm...sabar2..sabar tu separuh drpd iman kan... :) nk g broga hill....sgt2 cntik...

11) To make new friends
hopefully, tru blogging dpt ramai kwn2 yg best...best gile bile baca blog org..sume nye happy2 je..aku pun tumpang gembira.. :)

12) To feel butterflies in stomach every time that u see that person
dah lama tak merasa rama2 dlm perut nii..sejak jd single niii, tak de lg that person in my life...:( last rase bnda ni, masa awl muharam...adakah he's da one?? no idea..

13) To have somebody tell u that he/she loves you
pls..pls..pls..somebody out there, come n tell me that u love me.. :) this could be a romantic moment i ever had..

14) to laugh....laugh... n laugh ...remembering stupid things that u have done with stupid frens
hahahaha...nk gelak bole tak...terigt cite zaman2 matriks..byk gile wat keja2 bodo niii ngan geng2 P.O.P...hahaha...gilela mmg terasa bodo sgt2 tuu...tp, at least ada gak experience tu kannn...bestnye nk jd muda remaja blk...no need to think..just enjoy n enjoy n enjoy...

k, that's all abt the best mments in life..it can be one of ur best moments...
let US cherish them... :)

cheers n have a good day, everyone....

ps: nk share gambo di atas with my new cntct lense..cntik kann.. :)

Monday, January 11, 2010

aktiviti msk-memsk pd weekend yg lepas

bile dtg weekend je, mesti terpk nk wat ape ek..
selalunye, rasa nk tdo je sbb nk cover blk semggu ari2 bekerja...hehe..
nk kua dating pun, tak de org yg sudi kua ngan diriku ini...
nk kua ngan memb3, sumenye ilang ntah kemana...
byk yg lost contact..
so, mggu ni, aku decide nk msk je...
tambah lak, ada sorg kwn kepada mama aku nk dtg...
die dah call awl2 lg kata nk dtg...

tp, nk kena antar ijan ke bus stop dulu sbb die nk blk ke kl..
so, we start our day with went to bus stop...( why i use we here..bcos, my sister will join my today's activities... :) )
as usual, ijan beli tkt on the spot je...
oleh sbb tkt on da spot, die dpt tkt plg awl pun pkl 12.30 tgh ari...
mase kitorg sampai kt bus stop dlm pkl11.30...
so, terpaksala menunggu dlm keta sambil mkn bihun atok yg dibw dr umah...
sempat gak kitorg bercamwhore dlm keta...
ni, aktiviti wajib kitorg..so, enjoy gambo2 kt bwh niii...

lepas ijan naik bas, aku n kak aku cpt2 g ke tesco extra kt seb jaya...
plannye nk msk tomyam n nk beli bhn2 kt situ...
so, kitorg beli bhn2 yg da dilist down kann dlm keta td...
bujet utk arini lebih kurang ~rm50..
tp, over da bujet la lakk..
sbbnye, rambang mata bile nmpk ketam...
sgt2 excited nmpk ketam n terus pilih n beli ketamm...
dah lama ngidam ketam niii..
sejak krismas lg, time kt pantai remis, tak dpt mkn ketam..
pastu, time mlm new year, mkn kt bt uban, ketam tak de gak kt situ...
sgt2 tension sbb tak dpt mkn ketam...
so, kitorg beli 5 ekor ketam yg berharga ~rm12...
bg aku, agak murahla harga ketam kt situuu...

sampai umah, dah kul2.30ptg...
tp, tak lunch lg niii..aduiii...nk kena msk lak tuu..
terus start msk n kecoh2 kt dapur tu ngan my sis..
pkl 4.30 ptg, br kitorg dpt mkn tomyam campur..
bole dimkn ngan nasi n bihun...
nsb baikla, kwn mama tu tak muncul2..kalo tak, lama gakla kena tggu...
tp, kitorgla yg rugi sbb da msk byk niii...(sape yg nk abihkan niii...msg2 perut kecik jerr)
hasilnye spt dibwh ye...
sedap n memuaskan ati.. :) meletup gituuu~~

aktiviti msk diteruskan utk ari esk nye...
kak aku msk aym msk merah n aku msk ketam msk pedas...
ermmm...kali ni, msk ketam agak pedas tp sedap sampai menjilat jari...
nyum..nyum...nyum...


k, tu jela aktiviti utk weekend yg lepas..kpd sape2 yg bermint nk tau resepi, just leave a comment..hehe..tp, tak pandai sgt pun...

k, chiow...

AJL 24 meletup gituuu

MOrning everyone....

amacam ngan weekend korg...best tak...
k, for me, cam biasak je...
yg best nye sbb dpt tgk AJL laa...
AJL thn ni mmg mantap n meletup ye...
i loike it very much...
k, kt sini aku nk bg ulasan pasal AJL semlm..
cam semgt lak nk cite blk apa yg jd kt AJL semlm walaupun aku tgk kt tv jer...
sebelum tu, pg2 lg ada org da perasan ngan new contact lense niii...
nmpk obvious sgt ke ek..
anyway, thanks to him for the compliment...
today, i wear white n black with hazel cntc lense...
feel more confidence... :)

aku rasa tak yah cite pnjg2 laa...
i nk pick-up yg interesting je n my fav dlm AJL tuuu...


k, overall, actually i like bunkface yg nyanyikan lg SITUASI...
ni, kire my fav performance laa...
suara die sgt best n diorg gunakan instrumental music...
sedap sgt bile dgr lg ni yg tak rock sgt...
pastu, kt tgh persembahan, diorg tampilkan bdk2 bintang kecil tuk nyanyi bersama2 diorg...
Best n meletup....aku suka sgt2... :)




then, aku sgt2 suka performance Aizat ngan lagu kau aku tuuu...
dia gunakan kanak2 sekolah sebagai penarinye..
aku rasa die deserve utk menang persembahan terbaik mlm tuu...
tp, kalo bg aku, byk gakla performance yg best2...
kalo aku jd juri, rambang mata gakla nk pilih yg mana satuu..
sbb sume2 pun mmg best, mantap n meletup....




Vokal terbaik dimenangi oleh encik Black...
n mmg br aku perasan semlm, suara die sgt2 sedap laa...
b4 ni, aku tak penah perasan lak..n mmg tak minat sgt la ngan dia...
ada gak peminat kipas mati black di kalangn membe2 aku nii..
anyway, good job black...



tempat ketiga dimenangi oleh faizal tahir ngan lagu bencinta...
aku igtkan die bole menang 1st place...
ngan menggunakan tongkat, die still bole menynyi.
die still rock, mantap n meletup gituu...
siap ada gimik lg tuu...
kt last performance, shila yg kua, konon2nye Shila la yg wat perfrmance tuu..
padahal, si shiela ni tak nyanyi sepatah perkataan punnn...




2nd place...Yuna dgn lagu dan sebenarnye..
aku suka gak lagu niii..
bestlaa...performance yg simple n bersahaja...
bole lak die start performance tu ngan gunakan piano kanak2 tuuu...
but for me, sedaplaa....
tp, aku rasa cam ramai je yg kt lua sana tak suka ngna Yuna niii...
tp, bg aku, dia best gakk...
just nice ngan bj kuning nye... :)
lepas ni, kalo ada tdg yuna dijual kt luar sana, aku akan g beli...
tp, skang mmg dok minat gile2 ngan shawls niiii....sukeee sgt2 yeee....




n first place goes to Aizat ngan Pergi....
i think kena letak komposer -Pete Teo, lirik Amran Omar...
k, aku tak sangka lak lagu ni akan menang AJL kann...
maybe, sbb die mengaplikasikan konsep 1 Malaysia kott...
dlm performance nye ada unsur2 india, cina n melayu...
kalo menghayati lagu ni betui2, mmg sedihlaa....
cam ada kena mengena ngan kisah hidupku je...
apa2 pun, good job Aizat krn menyampaikan lg ni ngan best n cool...n layan lagu pergi niii.....




k, tu jela komen aku utk AJL kali nii...
tp, rasa cam byk lg nk komen pengacara2 utk mlm tuu...
Ally, Cheryl n FBI mmg best laa....
aku suka ngan FBI ngan gaya bersahaja n spontan tuu...
keep up da good work, FBI...
kalo nk cite lg, pnjg la lak entry ku kali niii....
apa2pun, sape2 yg nk menambahkan komen, dialu2kannn...
hehe...
n apa2 yg tertulis kt sini, adalah dr susut pandangn aku je..
masing2 sure ada pandangan masing2 kann...

k, cheers.. :)


Sunday, January 10, 2010

::..SiTuASi..::

hello readers...

wanna share this lyrics to all of u...
lg ni sgt2 best urk karok ye..take note...
so, lepas ni, sape2 yg g karok tu, lynla lg ni ye...

lyn....

Diskriminasi menjatuhkan aku
Reputasi kini menjadi bisu
dan aku , ku layu
disitu

Mengharapkan sesuatu yang baru
itulah impian aku

C/O
Dan bila kau menghilang
Musnah la, musnah impian
tuk menggapai bintang
terangi hidup ku
Ku mahu kau tahu
engkaulah, destinasiku
dalam ingatanku .. oh oh oh…

Kerana diri ini tak daya lagi
menempuh hidup yang ku temui
dan aku , ku tunggu .. oh oh oh
disitu

Mengharapkan sesuatu yang baru
itulah impian aku

C/O dan C/O lagi… =)




Lirik Lagu Bunkface Situasi

Friday, January 08, 2010

:: Don't Cry in Love ::

"Don't cry in Love" because for whom u r crying does not deserve your tears and the person who deserves it will never let u cry..

just want to share this for all the readers...
yeay...it's true n definitely true...

Actually, last night i cried again...crying for no reason...really??
not true..there is a reason...
dont know y, when i looked at his pic, my tears is about to come out..
then, i just log out n run into my room...
i cried n cried n let the tears went out....
hmmm...
i should not cry bcos of him...i should not cry bcos i'm a strong girl..
i should forget everything about him..
but, i just cant forget it...hmmm..
it's hard to forget someone we love..
but, i always pray to Allah to make my heart strong n forget everything that happened in the past...
InsyaAllah, sooner or later, i will forget everything about him..

"i did not cry bcos i was weak...
i cried to allow myself to be strong, to clear my head, and concentrate the things i'm supposed to do.."
~marie claire~

i think this song suitable for my situation now...

Derita MerinDu - ahli Fiqir

(Rap)
Kau katakan cinta gunakan akal
Bila aku gunakan, kau yang menyangkal
Bagaimana nak kekal
Kau katakan cinta gunakan minda
Bila aku gunakan,
kau yang tak percaya
Bagaimana nak bahagia
Maafmu tak bererti, kau mudah sesali

Berulang kali telah kau mungkiri
Manis mulut berjanji terpedaya lagi
Menanti biar terus didustai

Kaulah bahagia (bagiku)
Kaulah derita (bagimu)
Esok lusamu
Tak ku kenal lagi engkau siapa

(Rap)
Dan aku cuba sedaya upaya
Telah ku usaha dengan sepenuh jiwa
Bagaimana hendak ku lupa
bayangan wajahmu selalu di depan mata
harum baumu masih dapat ku hidu
Bagaimana ingin aku membencimu
Jikalau setiap hari merindu
Sekiranya derita merinduimu itu sebenarnya bahagia..
Aku pilih derita..

Kaulah bahagia (bagiku)
Kaulah derita (bagimu)
Esok lusamu,
tak ku kenal lagi engkau siapa

Mungkinkah esok atau lusa
walau biarpun lama
Akan ku biar tiada ku tetap kan setia
Entah bila akan tiba sampai jua harimu yang sama
Esok seperti semalaman yang tak berubah

(Ulang) (2x)
Kaulah tanda tanya..
kau tiada titik noktah
Ku dibuai mimpi lena dikejut igau semula
Kaulah tanda tanya..
kau tiada titik noktah
Ku dibuai mimpi lena dikejut igau semula

(Rap)
Seandainya kau berada di depan mata
Mudah untuk aku berkata-kata
Supaya dapatku melihat seraut wajahmu
Walaupun belum tentu kau mahu bertemu
Apalagi memandangku
Setelah ku turutkan segala kemahuan kau mainkan perasaan
Begitu mudah kau ucapkan terimalah saja kenyataan..
Aku masih terkilan

Maafmu tak bererti,
kau mudah sesali
Berulang kali telah kau mungkiri
Manis mulut berjanji terpedaya lagi
Menanti biar terus didustai

Kaulah bahagia (bagiku)
Kaulah derita (bagimu)
Esok lusamu, tak ku kenal lagi engkau siapa
Kaulah bahagia (bagiku)
Kaulah derita (bagimu)
Esok lusamu, tak ku kenal lagi engkau siapa

(Rap)
Jika kau dapat memahami hati seorang perindu
Baru kau tahu derita hatiku
Jika suatu hari nanti giliran kau merindu
Baru kau ingat derita diriku
Segala yang berlaku bukan kemahuanku
Apa gunanya bahgia
Jikalau bahagia bersamamu hanyalah untuk sementara waktu
Aku pilih derita merinduimu

Maafmu tak bererti, kau mudah sesali
Berulang kali telah kau mungkiri
Manis mulut berjanji terpedaya lagi
Menanti biar terus didustai

Kaulah bahagia (bagiku)
Kaulah derita (bagimu)
Esok lusamu, tak ku kenal lagi engkau siapa
Kaulah bahagia (bagiku)
Kaulah derita (bagimu)
Esok lusamu,
tak ku kenal lagi engkau siapa

~chiow~
Related Posts with Thumbnails