Search This Blog

Thursday, May 06, 2010

Flu...Pls go away.....

flu..flu..flu....


selsema dtg lg...tak suka laa....sape la yg suka ble selsema dtg kann....
susah sgt nk wat keja niii...
nk pegi mane2, kena dibawa sekali tissue nii...
kalo tak sure, meleleh keluar..eeiii..disgusting tuila bdk titin niii....hihihi...


ok, aku rasa skng ni mmg musim selsema/demam kot...
tp, people aorund me takde lak yg selsema...
yg selsema n batuk2 dlm team aku sorg je...tupun, dia kt US...camne leh berjangkit ngan aku lakk...taklaa...bukan die yg spread virus tuu....
mgkin org lain...tp, aku tak pasti sape....
lepas ni, aku kena beli panadol soluble...kalo tak, mmg lmbat baikla selsema niii...


huh..speaking about musim, br terigt nk cite kt korg sume...
skang ni, musim buah2an ke ek...
asal blk umah je, sure byk je buah2an kt ats meja...sume tu ditanam oleh tok aku...
ade buah mempelam, buah konen (tak igt nama komersial name die), jagung pun ade, dragon fruit pun ade....

best mmg best....dpt mkn buah-buahan tempatan ni...cume rambutan je tak kua2 lg...
tok aku kata maybe thn ni, buah rambutan tak menjadi....alaaa....tak bestlaa...kalo tak, cam thn lepas, blk2 keja, pegi je amik rambutan kt pokok...mmg heaven tuuu.....sedapnye rambutannn....alamak.....dah mengidam nk mkn rambutan lak niiii.....

tolon..tolon...sape bole g beli??? :)


dragon fruits yg belum dipetik..masih ade kt daun...

nila pokok dragon fruits yg ditanam kt blkg umah tok....

suasana blkg umah tokku ngan pokok2 nyiur yg melambai....tenang rasenye...tp, bau sgt tdk menyedapkan...ade bau ayam...taik ayam, nasi ayam, telur ayam...cam2 bau laaa...

dragon fruits yg br di amik drpd pokok....sedap buah ni...isinye kaler putih n mmg manis...

semlm, dpt mkn buah mempelam yg manis niii...mmg heavenla...sedap hgga menjilat jari...

tgkla bdk ni beraksi ngan jarinye penuh ngan air2 drpd mempelam tuu...oohh..die pun sgt suka mkn pelam....ni, ank paksu aku..namenye ADAM...

suka je bile aku nk amik gambo die....posing pelik lak tu kann....hehe...


sape yg teringin nk mkn buah2an diats, jemputla dtg ke umah tok sy ye? kedatangan anda sentiasa dialu2kan... :)

9 comments:

Siti Shuhadah Zainol said...

oppss lupa.. jgn lupa makan ubat.. take care..

Siti Shuhadah Zainol said...

tin suka rambut atan? heheh.. shu pon suka gak.. dok tunggu musim dia kuar jer ni...

tin.. yg melambai2 tu.. bukan ke pokok pinang? hehehe.. sorry klu shu silap.. hehe..

TiTin said...

Shu --> a'alaa..pokok pinang..hihihi....

rambutan tu my fav gak tuu....

thanks, shu..nk kena beli ubt nii...

gjal said...

flu, flu,.. go away.... huuu... i got flu too... and my nose becoming red... so cute.. jeremy..,, help me...
tin, jeremy kejut subuh awal sangat semlm.. pukul 3.45 pg.. dia datang cum mulut org... semua org dia kejut.. myb it's a sign of desperation... ahaks...

wah, nape gjal xtahu belakang umah atok ade byk pokok buah...buah naga tuuu.. nak tanam jugaklah kat umah nanti...

catiknya view belakang umah atok... tapi kena pakai respirator la kalo nak lepak situ... hehe.. bau urea + hydrogen sulfide..

bestnya, banyak buah2.... umh gjal buah pelam bykla.. pokok rambutan kecik2 lg... blum berbuah...
tapi kat umah atok kat kedah... ada dusun yg besar.. manggis, rambutan, rambai, langsat, durian, jambu air,.. semua ada... cuma buah naga je xde..

oh.. ni la anak paksu... comey2.. hehe...
k, tin... ceria2 selalu... =D
makan ubt k...
(gjal xske makan ubat ;(... nak org suapkn <-- gegeh

sI tEDI said...

x reti nak makan buah naga tu!

TiTin said...

gjal --> siannye..da kena virus flu drpd tin ye...jgn mls mkn ubat tau....

comelnye jeremy tuuu..da bw dia g klinik ke lum niii....ke, tu adalah tanda2 dia nk .... pandai2 je la tin nii...

TiTin said...

Si tedi --> buah naga tu sedap...senang je nk mkn...kupas kulit n mskkan dlm mulut...hehe..

Hana Picca said...

wooo..sedapnyer mangga tu.. i like ! thumbs up!

NeenaAnuar said...

take care.. akak pun cam dah ade ala2 nak kene di serang virus gak dah nie... :(

nak dtg lah umah titin! :D

Related Posts with Thumbnails