Search This Blog

Wednesday, January 02, 2013

SONGKET pilihan hatiku..


salam utk sume....

yuhuuu....welcome 2013....let's open new book for this new year... :)

sempena tahun br ni, datang la pulak satu idea br...ni bukan idea br, tp setelah disurvey2 n dibelek2, skang ni PEPLUM mmg tgh IN kannn...sume pakat2 dok pakai PEPLUM nii...byk jugak butik2 yg dok menjual peplum nii..aku adala jugak try nk order 2-3 peplum...tp selalu tak sempat...selalu sold out je..at last, dptla gak satu peplum drpd satu butik nii...aku beli on9 je...tp, biasakla da beli on9 tu, ada je mnda yg tak puas hati...kain cam low quality sket...ukuran kt tgn cam kecik n ketat...apa2pun, aku tetap pakai...lupala plak nk amik gambo ngan peplum ku...

kalo nk puaskan hati, baik g antar tailor kann...so, ada satu PEPLUM in progress...bj tu adalah utk satu majlis special...majlis ape?? nntila, aku share2 kt korang ye...skang ni, tak bole lg...sbb work in progress...arap2 tailor tu dpt siapkan on time....

tak cukup PEPLUM yg ada, aku igt nk wat PEPLUM utk majlis bertandang nnti....bukan PEPLUM biasa tapi nk mencuba pulak ngan fabrik SONGKET...mesti sgt indah, cntik n AWESOME kannn....tapi...tapi...tapi...(ada gak tapinye...hehehe)..majlis bertandang tak confirm lg bilanye...encik tonang tak confirm lg...haishhh....lg satu, klo nk wat PEPLUM, confirm2 la kena request bj br kann....hmmm...bujet pun mau lebih niiii....hmmm...bujet oo bujet di manakah kamu???

takpela...bujet kite letak kt sebelah dulu...now, jom cuci mata tgk PEPLUM berasakan kain songket...sgt CANTIK ok!!!

Photobucket
SOngket drpd PUTERIS BRIDAL...cntikkan peplum dia...nmpk flowy n kain cam tak keras je...


Photobucket
Scha n Awal trut mengenakan songket peplum utk majlis mlm berinai dorang...cntik kann...hijau jugak kalernye...


Photobucket
ni plak drpd sorang mantan B2B...cntik n kemas jahitan beading n patching lacenye...utk view gambo2 beliau bolela terjah ke blog beliau http://syalizslovebubbles.blogspot.com/2012/09/fenomena-peplum-review-baju-reception.html

aik....ketiga2 PEPLUM yg aku search, sumenye HIJAU ek...aku tak nak kaler hijau...tpi, aku nak kaler DI RAJA yaitu kaler kuning....maklumla aritu kan kite jd raja sehari...hehehe...


Photobucket
Photobucket
Photobucket
cute cute kannn....perantin pun comel2 gitu...suka sgt2...untungla kawen muda..dlm gambo pun nmpk muda remaja je...

sbb tu, aku decide nk pakai SONGKET KUNING jugakk...tp, tak taula peplum ni jd ke takk...kena tnya sapa2 yg bole tolong jhtkan ngan harga bujet cam yg aku nk niii...hehehe...


2 comments:

-cinta soFiaSafiya- said...

tin sangat chantikkkkk.....aah kaler kunintuh memang santekkk....kena plak tin yg pakai memang nampak sweeetlaa.....

xsabaq ni nak p majlis kamu..heheheheh

Siti Shuhadah said...

cantik tin..watla... waaa...tak sabar shu nak tgk tin atas pelamin nanti..:)

Related Posts with Thumbnails