Search This Blog

Tuesday, December 05, 2017

Mee Udang belanga di Warung Rumpun MambuTanjung Dawai

salam uolss...



Kuukir namamu
Di awang Gunung Jerai
Disaksikan laut daun nyiur melambai
Jauh pandangan permai
Di situ Tanjung Dawai
Terkenang peristiwa
Cinta kita terurai

Oh! Indahnya... peristiwa...

Cinta kita di Pantai Merdeka...

ingat lagi tak lagu ni uolsss....hehehe...da sampai ke Tanjung Dawai ni, kite kena nyanyi lagu Pantai Merdeka nii...hihihi..

Daripada Tanjung Dawai ni, kite bole nmpk Pantai Merdeka...nun jauh di sana...Actually, klo drpd Pantai Merdeka, kite bole sampai ke Tanjung Dawai ni...tapi dengan menaiki bot kecik...murah je tambangnye...Rm1 seorang....tapi kali ni, aku sekeluarga tak naik bot..aku ikut jalan darat....So, kalo ikut jalan darat jauh sket la...perjalanan mengambil masa sejam drpd rumah aku ke Tanjung Dawai nii...

warung berbumbung kuning diberi nama  WARUNG RUMPUN MAMBU . Memang ramai org waktu aku sampai di situ..Al maklumala, hari Ahad dan ramai yang singgah mai nak pekena Mee Udang yang sedap lg menyelerakan tuuu...

Bagi aku, mee udang nye mmg sedap la..THUMBS UP!!..rasa kemanisan udang yg pure sekali...so, sangat2 berbaloi makan kat sini walaupun terpaksa drive sampai sejam kannnn....uolsss mesti try tau kalo sampai kat Tanjung Dawai niii...

uissshhh...makan PANAS2 ni mmg sedap....sampai MENJILAT JARI....


Kat sini, ada jugak Mee Tulang...sedap jugak meenye....rasa tulang daging sebenar....
our famili photo...aku bawa mai adik n adik iparku  drpd KL mai mkn sini...Belakang tu, nmpak Pantai Merdeka...
Adik Emir, mama dan kakak Arissa

Lepas mkn, bolela singgah kejap dekat jeti Tanjung Dawai...ada macam2 makanan laut kering yang dijual kat situ. Ada ikan kering, ikan bils, ikan pekasam...aritu, aku beli ikan belis rangup...sedap n murah sgt...

sampai sini je, cite makan2...tata...

6 comments:

Mizz'strawery Smile said...

Tata! Nanti cerita lagi ya... :D

mama tisya said...

meriah nmpknye mee udang tu

Amanda Suria said...

Aduhai...telan ailio tgok entry ni ha..sampainya hati...

Tunsha Ayunie said...

Amboiii menyanyi pulak dia. Haha.. dulu ingat itu sekadar lagu, tak tahu pulak Pantai Merdeka memang wujud. Tak pas Geografi. lulzzzz... Bestnya nampak menu tu. Lama dah tak makan mee udang.

Azlinda Azman said...

sedapnya...nanti ke sana boleh try

Mrs. A said...

Wow! nampak sedap senang makan dalam kuali terus hiks!

Related Posts with Thumbnails