Search This Blog

Friday, May 25, 2018

Berhari Raya bersama Bella Ammara: Baju kurung moden Raya 2018

YYYEEEEYYY DAH BOLEH BORONG BAJU RAYA- BAIMONDS KURUNG- #VividVelvetCollection

.
Salam 9 Ramadhan korang...Puasa dah masuk hari ke 9 harini, mesti #BAlovers dah sibuk cari baju untuk raya tahun ni kan? Mesti korang dah plan nak pakai colour apa tahun ni. Biasa lahh,, musim raya ni lahh paling meriah kannn!! Semua dan pakai baju cantik-cantik, sedondon suami isteri. Ada juga yang dah tak sabar nak raya sebab terujaaa sangat nak pakai baju pilihan hati.
.
Untuk #BAlovers yang confim sibuk time raya mesti korang akan titik beratkan tentang keselesaan baju raya korang, tanak yang vogue sangat sebab nanti nak ke dapur basuh pinggan, nak sediakan makanan untuk tetamu dannn banyak lagiii.. haishh tetiba bau rendang pulak.. hihihi
.
Sebab tu lahhh untuk tahun ni Kak Belle focuskan look yang simple untuk #BALovers, sebab Kak Belle tahu korang mesti nak cantik tapi pada masa yang sama tak nak baju raya yang sarat dengan detailing kann?
.
Soo untuk koleksi raya tahun ni terutama sekali #VividVelvetCollection, kak belle produce design yang simple, minimum detailing sesuai untuk korang pakai masa buat open house nanti! Kak Belle nak listkan pada korang kenapa korang patut grab #VividVelvetCollection untuk raya tahun ni!
--------------------------------------------------------------------------------------
Sebab utama kenapa korang kena choose #VividVelvetCollection
--------------------------------------------------------------------------------------
  • Material royal velvet dan lycra yang sangat cooling. Yeee betul tu,, percayalan material ni sangat sejuk, Kak Belle dah banyak kali pakaiii dan ada texture best. Texture ni buat korang rasa nyamann jee,,
  • IRONLESS.. haaa ini yang paling best untuk baju raya kann.. mesti korang suka. Yaa betul tuuu kesemua baju untuk #VividVelvetCollection ni tak perlu iron! Jadi mudah lahh untuk yang traveling ke kampong, tak deee lah berebut iron di pagi raya dengan sedara mara.. hahahaah
  • Cutting yang sangat simple, masih kekalkan potongan tradisional. Cutting untuk jubah ataupun kurung yang buat korang rasa selesa, tidak terlalu ketat dan syariah compliance. Boleh terus solat je tanpa perlu pakai telekung tauuu. Satu lagi kak belle nak bagi tahu, yang cutting untuk #BellaRaya2018 ni sangat sesuai untuk semua bentuk badan, sebab Kak Belle nak #BAlovers cantik dan yakin dengan bentuk badan masing-masing. #EmbraceYourCurves
  • Detailing yang boleh buat korang jatuh cinta!! Yeee betul tuuu.. Ruffles pada bahagiang tangan jubbah atau pada hujung baju kurung tuu betul- boleh buat jiwa raga melting kannn? Ada juga detailing yang buat mata korang tak keruan, sebab glitters yang memukau! Confim untuk bahagian detailing ni buat korang tak boleh decide nak grab yang mana satu… heeeeee
  • Must have features untuk semua baju Bella Ammara.. ada poket, Breast Feeding dan Wudhu’ Friendly. Mudah lahh untuk korang beraya nanti kan..
  • Pilihan warna yang confim colour favourite #BAlovers. Mudah untuk korang matchkan dengan adik beradik, atau suami.

Dahh banyakkk dah kak belle share ni,, tak kan korang kena fikir lagi koottt cepat tauu buat keputusan nak yang mana satu. Sebabnya untuk koleksi #BellaRaya2018 ni, kak belle tak produce banyak stock tau,, semua sangat limited, jadi kalau dah ada yang bekenan tu, Kak Belle cadangkan untuk orang cepat-cepat grab tanpa pelu fikir panjang tauuuu. Dapatkan segera diii
.
  • Website Bella Ammara :

  • Whatsapp

  • Butik-Butik Bella Ammara
Shah Alam
Kuala Lumpur
Johor Bahru
Bangi
Kuantan
Sungai Petani



raya 2018









2 comments:

Azlinda Azman said...

lawanya baju2 Bella Ammara ni

Ana Suhana said...

Simple tapi masih lawa dan praktikal.

Related Posts with Thumbnails