Search This Blog

Thursday, June 02, 2011

Rose festival openings and fireworks at Downtown Portland

salam sume....

bertemu lagi dlm catatan harian ku, jln2 cari mkn....oopsss bukannlaa..jalan-jalan, tgk bunga api...hehe...

kejadian ni berlaku pada hari jumaat yg lepas..kt sini jumaat, korang dah ari sabtu tauu..so, lambat sehari drpd org2 kt Mesia..lepas keja, ok, aku mengaku aku blk awl ari jumaat tu...pkl4, da blah kua...hehehe...dah takde keja, so suka2 ati je blk awl n dtg lambat...ada org kesah...takde pun... :)

so, kitorg bertemu tepat pkl5.30 ptg di Orenco Station...kitorg g naik train...senang sket n tak yah nk lalu jln2 yg confirm jem...naik train yg tak ramai org dan selamat sampai di downtown portland lepas 45 minit...at first, jln2 g cari mkn dulu...tp, aku tak mkn sbb da mkn kt umah...so, aku g jln2 g shopping...tapi, tak sempat nk grab byk baju sbb dorang tutup pukl8mlm...potong stim je kann...tak sempat puas nk shopping, tetibe, dorang kata nk tutup dah....what??? ok, its normal ok..kt sini, shopping complex tutup awl..pukl8 sharp da tutup...its even worst during weekend..kul6ptg da tutup....ish..ish..ish...sggh tak best idup dorang...

lepas mall da tutup, kitorg pun berjalan menuju ke waterfront Willamette River and tempat funfair pun mmg betui2 dekat ngan sungai...oleh kerana br lepas hujan, so, cuaca sgt2 sejuk...tak tau bape degree...tp, mmg sejuk giler...nsb baik bw glove...tu pun, masih terasa kesejukan yg amat sgt....

ahli2 rombongan terdiri drpd:


HT n YN

HT n me

Nick, LC, YM n HS

CF n tak tau nama

actually, ada yg tertggl train..so, dorang naik da next train...
jln2 sekitar funfair...funfair dorang sama je ngan kt Mesia...yg bezanye, cuaca dorang laa...sgt2 sejuk... :)

pakcik itam ngan payung itamnye

view at Willamette River...fireworks dibuat kt sini



rumah hantu - SCREAM....tak msk punn...tp, aritu da tgk SCREAM 4 ngan syg....

white rose kat Rose Garden

marry-go-round Portland..tak naik pun...sbb ramai org...


saya rasa sesangat comel bile wat PIECE.. :)



ada beran??? aku tak naik pun..gayat ok..n, sejuk kot...
lepas tgk fireworks, kitorang jln2 kt funfair...n berjln kua dr funfair lebih kurang kul11.30 mlm...masa tu, mmg kesejukan yg amat2 sejuk....giler sejuk...tak tau camne nk panaskan badan...dahla, setgh jam jugak tggu train kt luar....huhu..nsb baik still sihat walafiat.. :)

dan, masa otw blk, ada free show dlm train...hahahha...gilerla org US niii...kissing2 depan org ramai tuu...dah la pompuan tu punye "tuuttt" besar giler....hahahah...aku tak tgk ye...tgk kt tingkap je....hahahha....

6 comments:

Tokida Shuji said...

wah.. bestnya jalan2..
suka baca pengalaman cik tunang kat sana....
nanti cerita2 la lagi..
jaga diri kat sana ye..
jaga kesihatan..

cantik tempat2 kat sana...

Pepel BoNda AmaNi said...

bestnya....memang nampak sejuk...muka tin sampai naik merah....bestnya rose putih...cantik sangat...

Tokida Shuji said...

cantiknya cik tunang... suka tgk cik tunang dgn shawl n dress purple tu...

ratusiput said...

em bila lah akak nk jejak tmpt cmni ye...tp takpela...dpt tgk gambar pun jd la :)

Anonymous said...

wow, bestnyer titin dpt jln2 kt negara org. Biasaler kj dgn bangsa asing ni....cumanyer kier wat 'dono' jer. Mmg kekdg tu rasa nk bljr bhs mandarin jer....hehehe. Btw, titin pegang jwtn pe skrg?

InaAchik said...

sukanya bag u nyah...
baru erk... :)

Related Posts with Thumbnails