Search This Blog

Thursday, June 09, 2011

Nasi Lemak untuk mereka... :)

nasi lemak...oh ho...nasi lemak...

hahahah...setiap hari, they always request this nasi lemak...sampai aku naik rimas...so, utk tidak menghampakan mereka2 yg jauh dr kampung halaman dan yg terlalu merindui masakan Malaysia, aku ngan rela hati masak utk mereka....

dan sebenarnye....(kua lagu Yuna lak)...i am da one yg gatai mulut berjanji nk msk nasi lemak...tp, bukan utk sume....utk certain ppl je, yg byk menolong aku since first day aku kt sini...yela, dorangla yg amik aku kt airport dan antar aku sampai umah safely...dorang gakla yg bw aku g shopping segala jenis barangan umah - katil, pinggn mangkuk, periuk...dorang gakla yg bw aku g mkn masa first day sampai, masa tu, tak de bnda nk mkn...iye...dorang sgt2 concern dan amik berat pasal diriku yg da only girl kt sini...dahla first time, sorang2 lak tuuu....

day by day, aku byk wat bnda sorang2 je..dan, menjadi independant women.. :) tp, mmg dah biasa pun ngan wat bnda sorang2 niii...i'm used to it... :)

eh..ckp byk lak aku kann..nk cite pasal nasi lemak..tp cite pasal bnda lain...nasi lemak ku mmg agak tak lengkap sbb takde daun pisang n daun pandan...tp, still dorang kata sedap...dan rasa cam kt Penang je...huhu...tak taula pujian tu ikhlas or not....hehe..

so, selepas 2 jam berhempas pulas kt dapur sorang2, jadila nasi lemak bersama sambal udang dan ayam goreng...untuk 10 orang ok!!....tabik spring utk diri sendiri...hahahahha....

nasi lemak special from me..dorang suka ayam goreng tu...dan, aku ckp maybe sbb ayam HALAL...:)

huhu...sedap!!! (puji diri sendiri lakk)

muka dah mcm cheff MIYOKO SUKI...hahahah

dorang mkn ngan bersungguh2 dan tamabah lagi dan lagi... :)
one thing need to improve is: need to cook more...cos tak cukup...hohoho....(sorry ye kawan2, sy tak reti bujet utk 10 org mkn..selalunye msk utk sorang je...)

15 comments:

si ngokngek said...

waa...~~sodapnya..nak jugak...dh lar orang tak makan lg...tayang2 pulaks..eee

Shu Shinju said...

waaa..nampak sedap !!!

shu x pandai wat nasi lemak... hihihi..

Kyra said...

hi dear rindu sma kamoo..tabik tiga spring lah...nanti lik mesia buat nasi lemak hokey

MiYOKO SuKi said...

si ngokngek --> jemputla mkn nasi lemak tuu...hahahah

MiYOKO SuKi said...

shu --> tin pun main hentam kromo je...kalo shu wat sure bole jd gakk... :)

MiYOKO SuKi said...

kyra --> rindu kamu gak, dear....nnti, nk wat open house nasi lemak, kamu dtg ye...

Tokida Shuji said...

cantik tshirt chef nasi lemak tu.. (xde kaitan dgn entry.. huhu)

Sedapnya.. look so delicious...
nanti nak jugak... please...

Mana cukup banyak tu utk 10 org mkn.. huhu..

tahniah ayg.. berjaya masak nasi lemak for the first time... ;)

ASaDa RyutaRo said...

act dah cukup dah masak banyak tu utk 10 orang, maklumlah sedap, so mmg jd x ckup lah. kekeke :P

rindu gak nak makan nasi lemak. cam nak pegi carik je pagi karang. huhu..

anisumbrella said...

titin !! come and visit my blogshop selling skirts~

cik helena said...

alahhhhh lapa lag pulak!

Hana Faza-same person said...

xsia2 hantar tin sama2 ngan diorang.. leh makan macam2 masakan malaysia :P

Anonymous said...

dah lama x masak nasi lemak sendiri..biasa beli jerr

eh! u sorang jer malay girl eh! tk care dear

MiYOKO SuKi said...

SIs Hana --> sekali sekala bolela...hehehe...

MiYOKO SuKi said...

MDT --> bestnye..kt sini, tak tau nk cari mana...so, kena msk sendiri je laa...

yup, da only malay girl here..

Pepel BoNda AmaNi said...

ok la tue..lama2 mesti bertambah terror kan....leh masak kat kitorang lak nanti balik malaysia...

Related Posts with Thumbnails