Search This Blog

Thursday, June 30, 2011

saya yang baru terhegeh2 nk ganti posa...

errmmm..tulaa..omak da ckp dr dolu lagi...omak da bilang suh ganti awl2 lagi....tgk, skang niii...sape yg susah????


hhmmm...sape lagi kalo bukan diri sendiri....uwaaaa.....rasa cam nk back to Jan 2011 or awl lagi laaa.....uwaaaa..tak sanggup lagi nk berposa kat sini....uwaaaa......


tp, tulah dugaan kecil utk diriku ini...lama jugak, takde dugaan besar nii...so, Allah turunkan dugaan kecik dulu b4 Dia turunkan dugaan yg besar....ohh...tidaakkkk!!! arap2 tak laa kann...aku tak mampu lagi nk tanggung sume2 nye..aku tak kuat lagi nk tempuhi segala dugaan yg maha besar ituuu.....


dugaan kecik yg aku bilang dr td tu adalah posa selama lebih kurang omg 17 jam tuuu.....lama gile kannn...sapa yang bole bertahan...meh kite calculate sama2 ye....subuh kt sini, dlm kul3.30 pg...so, sahur aruslah b4 that time..tp, biasakla aku sahur awl..b4 tdo, aku da mkn...lebih kurang kul12 tgh mlm gituu....then, posa n posa n posa....nk tau waktu berbuka kul bape....kul9mlm beb....ohhh....lambat gile ok...1-2-3 ari mgkin bole bertahan lagi...kalo sebulan posa, camne niii....bole ke aku bertahan.....


tapi kan...tapi kannn...ada eloknye jugak tuu....ada byk masa utk aku MASAK...masak ok??? pecaya takk...kat sini, aku tak leh elak dr menajamkan skill memasak aku...da bole jadi chef nii...hahahaha....ye la...aku blah dr kerja kul 5 ptg (takde keja, so aku blk awl laa)..then, nk tggu berbuka tu, aku still have time about 4 jam....waaaa..byk masa betui utk aku masak utk SEORANG....hahaha...sokmo je over bujet....selalu masak utk 2-3 org....sape nk perabihkan tuuu.....mmmmmm....membazir... :(


kt sini, tak yah berangan nk mkn KFC ke, McD ke, BK ke...sume2 tu adO...tp, HALAL kahh.....confirm2la tak halal....so, kite berposa satu tahun dr mkn fast food.. :) target bile jejakkan kaki kt Mesia nnti, berat bdn da turun sebanyak 10kg.....uwaaaa...byk tuuu...

juadah berbuka posaku yg simple dimple

cucuq jagung..mmg sedap dimakan ketika panas!!

bubur nasi or bubur ayam...agak tawar...sebab tak reti nk bujet garam..lgpun, paham2la..aku kan posa....tp, bile letak kicap + cili padi..rasanye sgt2 UMPPPHHH....sedappp... :)

*menu utk hari ini...mkn bubur nasi semlm je la memandangkan byk lagi dlm periuk tuuu.....sape nk abihkan??? aku jugakkk...*

14 comments:

toblerone said...

xpe.. isteri2 nabi dulu pon selalu lewatkan ganti puasa.. ~ kalau xsilap la, ad ustz yg ckp.. hehe

Shu Shinju said...

lama giler... nanti balik mesia confirm lagi kurus cik titin...

bubur nampak sedap...:)

take care yer dear..miss u...:)

Khumaera Ismail aka Habibi Hamid said...

selamat mengganti posa yunk.. =)

Hana Faza-same person said...

selamat berposa titin!

Kyra said...

mai cucuq jagung cket..sedap ja tengok
selmat ganti posa nok

Pepel BoNda AmaNi said...

sedapnya cucuq jagung...akak pun suka sangat makan cucuq jagung...sama la kita posa..huuhuhu akak ada lagi 12hari to go nie taw...

MiYOKO SuKi said...

toblerone --> biar betui?? takkan saya setaraf ngan isteri2 nabi...hahahah

MiYOKO SuKi said...

shu --> tak kurus kot..mkn byk gakk...tp, kena aim kurus...hehe

MiYOKO SuKi said...

Khumeera --> thanks, laling...

MiYOKO SuKi said...

Hana --> thanks, sis

MiYOKO SuKi said...

Kyra --> mmg sedap...kuikuikui..

Tokida Shuji said...

sedapnya bubur aym dgn cucur jagung tu...

selamat berpuasa ganti ye ayg....

-oP_ida- said...

pannjang nyaa masa.....baguihlaaa titin ni ingat kewajipan ganti posa...

nida pun kena semangat ni ganti posa ada lg 4hr =)

Tokida Shuji said...

rajinnya dia masak...

Related Posts with Thumbnails