Search This Blog

Wednesday, November 01, 2017

Journey to da east of OREGON- Joseph

Salam utk sume...


ni sebenarnye cite lama....aku godek2 dlm blog, tgk byk pos aku msk dlm draft...so, aku pos je la ye....aci tak...hehehe....cam kenangan jugak utk aku....ataupun, kite THROWBACK je mampu...


JOSEPH kt sini bukan nama org ye...tapi adalah nama sebuah pekan kecik di timur negeri Oregon...sgt2 kecik pekan nii...ala2 pekan cowboy gituu..tak nmpk pun shopping mall yg besar2..agak2nye kt manala dorang ni g shopping ek....ermm..konpius i....kalo aku, mmg takleh dok kat sini lama2....kalo dtg bercuti je, ok kot...dan, tempat ni mmg tenang...sesuai utk release tension dan lari drpd kesibukan kota2 besar....

pekan yg berlatarbelakangkan gunung bersalji - Wallowa...


stesyen myk dorang still menggunakan cara lama - analog....takde digital lg...dan, ada org tolong isikan minyak...

yeeee haaaa....gedebuk...gedebuk....

small heritage plaze...masa ni, still awal lagi..byk kedai yg tak buka...mostly kedai kat sini buka pukul10pagi

plaza yg kecik di pekan yg kecik



*bnda yg paling ingat sampai skang adalah Fish n chip kt satu kedai kt Joseph niii...sgt2 sedap hokey...teringat2 sampai arini...*

11 comments:

Kyra said...

rasa macam nak gulin-gulin tengok gambaq titin..cantikkkkkkkkkkk

Amy A. said...

oh org us ke...

MiYOKO SuKi said...

Kyra --> time kasih byk2 dear... :)

MiYOKO SuKi said...

Amy A. --> sy tetap org Malaysia.. :)

Shu Shinju said...

cantik bunga kat tiang lampu tu..

Pepel BoNda AmaNi said...

bunga gantung tue sangat menarik minat akak...

Tokida Shuji said...

tgk stesen minyak tu teringat kedai minyak arwah tok wan ayg...

Nampak suasana mcm nyaman kat Joseph tu...

Ann Ishak said...

view gunung tu cantiknya :D

Ana Suhana said...

MasyaAllah cantiknya pemandangan dekat Joseph ni. Terpegun tgk. An suka kalau travel tempat2 mcm ni.

Amanda Suria said...

Ah sudah...teringat- teringat sampai ke hari ni tu maknanya apa???hahahaha...titin...jom la bawak along...cantiknya pekan ni...yeay dh start blogging semula dah...mana la geng2 blogging lama dulu kan..Shu pun dah lama x update blog...

mama tisya said...

cantiknye view...tkpe throwback pn..bole update anytime utk kenangan kn

Related Posts with Thumbnails