Search This Blog

Monday, November 13, 2017

Murahnya susu baby kt kedai baby CUTE BABY

Assalamualaikum korang....

Sihat tak rini....biasala Monday kann...mood nk wat keje ke laut lg niii....mood nk tulis blog pun takde lg....hehehe...

tapi, rini aku terpikir nk cite psl harga susu niii...aku tak tau la nk kata harga ni standard ke tak...tapi kann, rasanya lain tempat, jual harga lain2....

Alkisahnye camni....aku keja kt Kulim..so, memang dekat la ngan satu kedai baby kt Kulim ni...last week, aku g terjah kedai tuu...ni first time, aku nk g beli susu Friso GOLD step 3 kt situ....sebelum aku beli, aku tanya harga dulu...RM77 utk satu kotak yang mengandungi 1.2kg susu....ok..terus aku kata "Mahalnye!!!"...then, seller tu kata, "harga br naik je 2 hari lps...before ni, rm69"...see...drpd RM69 terus naik sampai RM77...cam melampau lak harga tu kannn...so, aku decide taknak beli lg...

Ptg tu jugak, aku g kedai yg dekat umah aku...tahu tak bape harga susu tu sekotak...dorang jual ngan RM68.90 jer....Ya Allah!! sgt2 murah aku rasa....terus borong byk kotak sbb tkt naik harga plak nnti....klo sape2 yg tggl kt Penang, bole la terjah kedai CUTEBABY tuu...rasa berbaloi2 beli kt situ...Pampers pun murah jugak.....
ni address kedai tuu:
Address59, Lorong Bertam Ria 2, Taman Bertam Ria, 13100 Kepala Batas, Pulau Pinang

Aku ade survey gak kt LAZADA...still mhl sbb klo beli 3 kotak = RM210....so, harga satu kotak jatuh RM70....tapi, aku tak try masa 11.11 sale aritu....sure sales2 gile2 kannn....korang ade shopping ape2 ke,...



Aku rasa di zaman GST ni, kite sebagai pengguna berhak untuk memilih barang2 dengan harga yang murah...tapi, kite kena ade sikit effort la nk survey sume2 tuu....kalo mls, mmg terpaksa tanggung kerugian tu laa....selagi kite bole JIMAT, kite JIMAT ye....

2 comments:

Ana Suhana said...

Memang kena pandai survey kan. Macam anak ana minum fresh milk dutch lady tu. So kena beli masa tesco turunkan harga. Kalau tak,mahal juga lah harga dia. Kena sentiasa peka dengan harga dia.

Amanda Suria said...

Dah lama meninggalkan bidang ni...ntha bila nak merasa lagi beli susu baby

Related Posts with Thumbnails