Search This Blog

Monday, March 26, 2018

Journal For Mom Day 3: Mom life

Mom Life | Salam korang. ok da banyak hari skip challenge ni. So, arini kite sambung lagi pasal cabaran untuk journal for mom ni.


from google
kehidupan seorang mak2 ni memang banyak cabarannye. tambah2 lagi, kalo bekerja 9-5 office hour. Pagi2 memang da kena bangun awal. kalo ade anak yang kecil lagi, tgh2 mlm, memang automatik akan bangun malam, wat susu untuk anak. kalo tak wat, ade yang nak tolong wat kan ke...hehe

pergi kerja, cam biasa kena siapkan kerja kt ofis. tak sempat, nak siapkan kerja, da kena balik rumah. balik rumah ni, memang tak leh nk dok diam. ade je kerja nak kena wat. laundry memang kena wat tiap2 hari. kalo skip, memang akan menimbun bajunye. tapi, selalu skip jugak. so, terima la balsannye bile byk baju yang di basuh, banyak baju jugak yang kena lipat. part lipat baju yang lemah sangat tuuu.

Memang kena selalu masak untuk suami dan anak2. kadang2 da penat masak, dorang tak makan, so nk wat camne lagi, mak la yang kena habiskan. SO, end up mak yang gemuk bertambah2 lemak.

dan lagi satu, anak2 suka sepahkan permainan dorang. sape lagi kalo bukan mak2 dorang yang kutip. kadang geram jugak. sebab da train kakak yg sulung kutip dan simpan. tapi, cam biasa, dorang pandai main, simpannye tak jugak. At the end of the day, mak2 tukar jadi gergasi.

ok, cukup untuk arini. InsyaAllah, kalo mak tak busy bole update untuk hari ke-4 pulak.

6 comments:

Ann Ishak said...

chaiyok...mak memang hebat :D

unaizah hussein said...

Hehe.. sementara dorang nak besar kan.. memang terasa jadi ibu ni memenatkan 😄

msredcheesecake said...

canaran mak2 ni lebih kurang sama je beza cuma camne kita handle... semuga di pernudahkan...

anak denesor said...

Mencabar betoi keje mak mak ni..kne fikir keluarga lagi kan.

Amanda Suria said...

Biasa la Titin..kalau dah jadi mak memang banyak jer kerja..rasa macam tak cukup masa pun ye..macam along anak dah besar ni rasa ringan skit..tp weekend memang tak cukup masa la...pening fikir kadang sebab tak cukup rehat

Shahida Dzulkafli said...

Chayook sis.. Part makanan tu sha setuju.. Tak habis je, mak yang habiskan.. Hahaha.. End up mak yang berisi..

Related Posts with Thumbnails