Search This Blog

Monday, March 12, 2018

Journal for Mom Day 1: #parenting advise

Parenting advise | Salam korang..Hari Isnin yang busy. lambat sket bersiaran. cam biasa sabtu dan ahad akan skip update blog sbb busy ngan anak2. maklumla working mom. hari weekend je nk spend time ngan anak. tupun, tak cukup jugak. banyak kena setelkan hal rumah plak. mendobi, lipat baju....hmmm...dan bla..bla..bla...


So, untuk menepati challenge utk day 1, nasihat untuk ibu bapa:



Yes!! suka sgt ngan advise ni...kids memang sgt2 suka mengopi (eh..bukan minum kopi ye)...meniru tingkah laku org2 yang dekat ngan nye. especially ibu bapa la...so, ape2 yang dia lihat, nampak dan dengar, macam tu jugakla die akan cuba ikut.

Yang aku perasan ngan ank sulongku sorang...percakapan da ikut sebijik apa yang aku cakap...hmm..lps ni, nk cakap sesuatu kena bertapis sket. sebab nanti dia nk ikut ja apa yang kita cakap kan...


6 comments:

Maisarah Humaira said...

betul tu.. kena tunjukkan contoh yang baik, barulah anak pun terarah untuk buat perkara yang baik

www.maisarahsidi.com

Mimi Azirah said...

Anak anak apaoun oercakapan kita oerbuatan kita memang diorang akan ikut kan

Hans said...

betul tu
anak2 adalah cerminan ibu bapa

msredcheesecake said...

memang. susah jugak kadang2 nak kene hati2 setiap kali nak bercakap atau nak buat sesuatu depan anak. diaorg ni benda tak baik laju je ikut... bahaya

Dunia Zumal said...

Hmm dorang belajar dari apa yang dorang lihat dan dengar

Amanda Suria said...

Biasanya anak sulung especially perempuan dia lebih mirip ibunya,untung kita tau..sama macam kakak dania..dia adalah jelmaan along masa kecik kata mak dan abah..nak jaga dia pun tak susah..tak cerewet..

Related Posts with Thumbnails