Search This Blog

Thursday, March 01, 2018

Tutorial on how to repair Samsung S7 Edge LCD cracked.

Assalamualaikum. Sedih bile terkenangkan nasib phone ku. br 2 bulan tukar screen br, semlm kena tukar lagi. dah la nak tukar screen tu mahal...RM1200 uolss....hmmm....better beli phone lain...

aku igt phone tu ok je sebab kat luar mmg takde pecah langsung. tapi, bile buka phone, mmg white screen je....bile g tanye kedai phone n samsung katanye, LCD cracked....maybe kat dalam...   OMG!!!.....luluhnya rasa hati...sedih sgt.... kaching kaching bakal terbang lagi.... :(

Btw, bile gugel pasal LCD cracked ni, bole nk repair sendiri. tp, still kena beli LCD yg super mahal tu....tpi takdela semahal RM1200 yang dicharge oleh SAMSUNG...


it's time to switch to another brand now... bye! bye! SAMSUNG... you are so fragile!!

4 comments:

Kin Naz said...

Memang pecah berderai hati bila tahu harga sekian2. Sabarlah ada hikmah disebaliknya tu. Kinah pun pengguna Samsung juga. Alhamdulillah setakat ni tak pernah cracked lagi. Cuma dia da mula hang. Semua jadi lambat.

mamapp said...

dulu mama pun pakai sampun tp sekaran x lagi dah batery cpt kong

Mimi Azirah said...

Dah lama dah x pakai samsung..dulu setia dengan samsung

Dunia Zumal said...

Omg mahalnya harga screen tu

Related Posts with Thumbnails